Decenija robije za ubistvo oca: Temerinac osuđen u Novom Sadu

02.02.2023

17:15

0

Autor: Mi. S.

Branko Jelić osuđen na 10 godina zatvora za ubistvo oca Mirka u njihovoj kući u Temerinu

Decenija robije za ubistvo oca: Temerinac osuđen u Novom Sadu
Ilustracija - Copyright Pixabay

Veće Višeg suda u Novom Sadu osudilo je danas Branka Jelića (29) iz Temerina na 10 godina zatvora za ubistvo oca Mirka u njihovoj porodičnoj kući u ulici Petra Drapšina u Temerinu, u noći između 24. i 25. jula 2021. godine. Kako je dokazano tokom suđenja, Branko je ocu zadao dva uboda nožem. Istom presudom njemu je izrečena i mera obaveznog lečenja od alkoholizma.

Sudija Sanja Perić, obrazlažući presudu, rekla je da je u ovom slučaju reč o spletu nesrećnih okolnosti, i da je porodici nuđena stručna pomoć zbog disfunkcionalnih odnosa, ali da su članovi porodice to odbili.

U razmeni udaraca sa ocem, kako je kazala sudija Perić, i sam Branko je zadobio nekoliko lakših povreda, a prema onome što je Brankova majka, a Mirkova supruga, izjavila u istrazi, Branko se bojao oca, i on ga je tukao kada je bio mali. Za fizički sukob kobne večeri majka je rekla da je čula svađu, a zatim i udarce.

Kao olakšavajuće okolnosti sud je cenio to što je okrivljeni izrazio iskreno kajanje, da ima narušeno zdravlje, kao i okolnosti da je zločinu prethodio sukob u kojem je bio povređen.Otežavajuće po njega bila je činjenica da je i ranije pretio ocu da će ga ubiti, a otac je protiv sina 2018. godine podneo prijavu zbog zlostavljanja.

Prema optužnici, Branko je 25. jula 2021. godine u porodičnoj kući ubio oca Mirka, koga je prethodno zlostavljao, a pod dejstvom alkohola od 2,89 promila alkohola u organizmu. U jednom trenutku Branko je udario oca pa je nastalo rvanje i guranje, koje se na kraju kobno završilo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike