Četiri "pink pantera" uhapšena u Beogradu zbog višemilionske pljačke u Diseldorfu

22.12.2020

13:02 >> 19:36

0

Oni se terete da su 14. decembra opljačkali juvelirnicu Breguet

Četiri "pink pantera" uhapšena u Beogradu zbog višemilionske pljačke u Diseldorfu
Copyright Pixabay/Printscreen/Youtube

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, noćas su uhapšena četvorica osumnjičenih da su 14. decembra opljačali juvelirnicu „Breguet” u Diseldorfu sa N. N. licem i tom prilikom uzeli skupocene, markirane ručne satove, čija vrednost iznosi tri miliona evra.

Uhapšeni su N. S., N. B., S. Š. i A. J. zbog sumnje da su kao organizovana kriminalna grupa od 14. do 21. decembra u Deseldorfu (u Nemačkoj) i Beogradu izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, razbojništvo i prikrivanje, saopšteno je iz tužilaštva.

Tužilaštvo napominje da se osnovano sumnja da je organizator kriminalne grupe N. S., a po prethodnom dogovoru sa N. B., organizovao S. Š. i A. J., koji su u prethodnom periodu iz Beograda otišli u Nemačku da bi 14. decembra opljačkali juvelirnicu “Breguet” u ulici Konigsallee br. 6. Tom prilikom oni su oduzeli skupocene markirane ručne satove u vrednosti od tri miliona evra.

Printscreen/Youtube

N. S. je uhapšen u Beogradu, kada je sedam skupocenih ručnih satova (koje je prethodno prokrijumčario iz Nemačke u Srbiju ) marke „breguet” (ukupne vrednosti 352.440 evra) predao radi dalje prodaje N. B.

Pročitajte još

Od N. B. su satovi privremeno oduzeti, a S. Š. i A. J. su uhapšeni u neposrednoj blizini stana gde živi N. S., navelo je tužilaštvo.

Policijski službenici SBPOK su od N. S.  oduzeli  sat marke „breguet” koji je imao na ruci, dok su pretresom stana koji koristi u centru grada u Beogradu pronašli i privremeno oduzeli 33 ručna sata, svi marke „breguet”, i jednu zlatnu narukvicu iste marke ukupne vrednosti 2.700.000 evra.

Putem Ministarstva spoljnih poslova Srbije, od policijskih službenika Nemačke dobijena je potvrda da su u predmetnom razbojništvu oduzeti ukupno 41 ručni sata i jedna narukvica marke „breguet”.

Svim uhapšenima je određeno policijsko zadržavanje i oni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike