Advokat Kokanović uhapšen u Novom Sadu: Poternicu izdao Osnovni sud, a sve zbog tužbe za klevetu

27.01.2023 | 12:08

Autor: Lj.K.

Povod za tužbu protiv Kokanovića su njegovi navodi o finansijskim malverzacijama i putovanjima u advokatskoj komori

Copyright Profimedia

Beogradski advokat Čedomir Kokanović uhapšen je danas u 12 časova u Novom Sadu PO poternici koju je protiv njega izdao novosadski Osnovni sud.

Kokanović je lišen slobode u Bulevaru Bate Brkića, kada se, u svojstvu zastupnika, uputio prema prostorijama Advokatske komore Vojvodine gde je u 13 časova trebalo da pristupi u svojstvu branioca kolege koga zastupa u disciplinskom postupku.

Kokanovićev zastupnik, advokat Ivan Ninić, rekao je da je tužbu protiv njegovog branjenika podneo predsednik Advokatske komore Vojvodine Vladimir Beljanski, a da su povod za tužbu raniji navodi Kokanovića o finansijskim malverzacijama i putovanjima u komori.

- Moj branjenik Čedomir Kokanović ima poznatu i stalnu i registrovanu adresu prebivališta u svom stanu u Beogradu, zaposlen je u svojoj advokatskoj kancelariji, nije pripadnik bilo kakve organizovane kriminalne grupe, nikada nikoga nije samleo u Ritopeku i dostupan je svim državnim organima. Ne postoji nijedan opravdani razlog za određivanje pritvora i verujem da ovog puta revanšizam neće nadvladati činjenice i pravo, naveo je Ninić, koji, između ostalog, pred Specijalnim sudom u Beogradu zastupa dve porodice žrtava koje je, prema optužnici, likvidirao klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

BONUS VIDEO

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam