"Davide, moj Davide" jecaji majke odjekivali grobljem: Sahranjen dečak koga je pokosio pijani vozač u Somboru

19.01.2023

19:56

0

Autor: Mi. S.

Školska drugarica rekla da nikada neće biti zaboravljen i da će zauvek pamtiti njegov osmeh i pogled

"Davide, moj Davide" jecaji majke odjekivali grobljem: Sahranjen dečak koga je pokosio pijani vozač u Somboru
Majka Silvija i David M. - Copyright Printscreen/Facebook/S.M.

Najbliži članovi porodice, rođaci i prijatelji, danas su na Velikom katoličkom groblju u Somboru, na večni počinak ispratili dečaka Davida M. (14). On je poginuo u saobraćajnoj nesreći kada je na njega automobilom marke "fijat panda" naleteo Andrej G. (24) iz Bezdana, koji je vozio pod dejstvom alkohola.

Davida su u belom kovčegu do većne kuće ispratili majka Silvija, deda Stipan i baka Marija, rodbina, prijatelji, njegovi drugari iz sedmog razreda Osnovne škole "Ivo Lola Ribar“ u Somboru, nastavnici, a u tužnoj povorci bilo je i nekoliko stotina sugrađana.

Jecaji majke Silivije odjekivali su kapelom. Ponavljala je plačući "Davide, moj Davide". Od Davida se, osim sveštenika, oprostila i školska drugarica, koja je rekla da nikada neće biti zaboravljen i da će zauvek pamtiti njegov osmeh i pogled.

Kobne večeri David je preminuo u bolnici od zadobijenih povreda, dok je vozač pobegao sa mesta nesreće i predao se pet sati kasnije policiji. Iako su Davidovi drugari, sa kojima se u prvi sumrak tog 15. januara vraćao kući, sugerisali da siđe sa bicikla, jer automobili brzo prolaze, to nije bilo dovoljno da ga sačuvaju i spasu nesreće. Pokosio ga je auto, kojim je upravljao Andrej G.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike