Miroslav M. koji je sinoć ubijen kada je potegao pištolj na policiju imao debeo dosije: Osuđen na 14 godina zbog ubistva, odslužio samo dve!

17.01.2023

12:20

0

Autor: L. Đ. T.

Svojevremeno je hapšen zbog napada na službeno lice, razbojništvo, nasilničko ponašanje, nedozvoljenu proizvodnju, nošenje, držanje i promet oružja i ekplozivnih naprava.

Miroslav M. koji je sinoć ubijen kada je potegao pištolj na policiju imao debeo dosije: Osuđen na 14 godina zbog ubistva, odslužio samo dve!
Miroslav M. (64) nastradao je sinoć na Karaburmi - Copyright 24sedam/Mirjana Stojadinović

Miroslav M. (64) iz Feketića ubijen je sinoć posle policijske potere na Karaburmi kada je potegao pištolj na policiju, a pola sata ranije je uz pretnju oružjem opljačkao pumpu u Mirijevskom bulevaru gde je ukrao 5.000 dinara.

Imao je debeo policijski dosije, a 1992. godine osuđen je za ubistvo na 14 godina zatvora, a odslužio je samo dve godine kazne.

Takođe, svojevremeno je hapšen zbog napada na službeno lice, razbojništvo, nasilničko ponašanje, nedozvoljenu proizvodnju, nošenje, držanje i promet oružja i ekplozivnih naprava.

- Sinoć je policija imala sve zakonske uslove za upotrebu vatrenog oružja i reagovali su maksimalno profesionalno - kaže izvor "Blica".

U zajedničkom saopštenju MUP-a i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu navodi se da su policijski službenici Policijske stanice Zvezdara sustigli sinoć oko 21.35 časova u Ulici Salvadora Aljendea na Paliluli osumnjičenog M. M. (64), koji je neposredno pre toga izvršio razbojništvo na benzinskoj pumpi u Mirijevskom bulevaru, uz upotrebu vatrenog oružja, pištolja "M 70".

Osumnjičeni tom prilikom uperio pištolj prema policijskim službenicima uz rečenicu: "Šta ćemo sad?", oglušivši se na njihova upozorenja da spusti oružje, nakon čega su oni ispalili tri hica i usmrtili osumnjičenog.

(Blic)

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike