Hapšenja u Jagodini i Kragujevcu: Policija zaplenila više od 170 kilograma narkotika

05.10.2020

11:25

0

Autor: E. H.

Na teritoriji Jagodine i Paraćina pronađena su četiri zasada marihuane. U stanu Kragujevčanina pronađeno oko 3,8 kilograma amfetamina i manja količina kok

Hapšenja u Jagodini i Kragujevcu: Policija zaplenila više od 170 kilograma narkotika
Copyright Foto: MUP

Policija u Jagodini uhapsila je P. M. (42) iz Jagodine i P. R. (42) iz Ćuprije zbog sumnje da su se bavili trgovinom droge.

Inspektori su u okolini Ćuprije zaustavili “reno senik” beogradskih tablica, koje je vozio P. M. i pretresom automobila pronašli pet džakova marihuane ukupne težine 29 kilograma. Nakon toga, pretresom njegove kuće, pronađena je veća količina marihuane i oprema za njeno uzgajanje u veštačkim uslovima.

Zasadi kanabisa   Foto: MUP

Daljom istragom, na teritoriji Jagodine i Paraćina pronađena su četiri zasada marihuane koje je, kako se sumnja, uzgajao P.  M., dok se P. R. tereti da mu je pomagao. U ovoj akciji policija je zaplenila ukupno 166,6 kilograma droge. Osumnjičenima je, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Jagodini, određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužiocu.

Policija je i u Kragujevcu zaplenila više od četiri kilograma narkotika i uhapsila D. J. (28) zbog trgovine drogom. Pretresom stana pronađeno je oko 3,8 kilograma amfetamina i manja količina kokaina, a pregledom “alfa romea” kojim je upravljao, u kaseti pored menjača nađeno je oko 200 grama heroina.

Heroin u kaseti   Foto: MUP

Povodom poslednje dve akcije u Jagodini i Kragujevcu ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović pohvalio je “ozbiljan i odličan rad pripadnika kriminalističke policije u borbi protiv narko dilera”.
– Pripadnici policije na ovaj način pokazuju da su neumorni u radu, da za njih nema vikenda, da za njih nema subote i nedelje, nema dana ili noći, za njih postoji samo borba za sigurnost Srbije – rekao je ministar.

Od početka godine zaplenjeno 5,8 tona narkotika

Ministar Stefanović je podsetio da je od početka godine u policijskim akcijama zaplenjeno više od 5,8 tona narkotika, a u saradnji sa nadležnim tužilaštvima uhapšeno više od 1.200 dilera.

– I to ne sme da bude rezultat kojim će biti u potpunosti zadovoljni, zato želim da im dam ohrabrenje da nastave još odlučnije u bespoštednoj borbi za sigurnu i bezbednu Srbiju – poručio je Stefanović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike