"Popušim 30 džoinata na dan": Unuk koji je sa dedom uhapšen zbog marihuane izneo šok odbranu!

24.12.2022

21:16

0

Autor: 24sedam

U sobi mladića policija je pronašla 390 grama sirove biljke, za koju se sumnja da je marihuana

"Popušim 30 džoinata na dan": Unuk koji je sa dedom uhapšen zbog marihuane izneo šok odbranu!
Unuk tvrdi da je sva zaplenjena marihuana njegova: Ilustracija - Copyright TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ PU VALJEVO/

U kući Z. A. (71) i N. V. (24) u Velikom Gradištu policija pronašla narkotike i metke, a posle saslušanja u tužilaštvu mladić je osuđen, dok je deda pušten.

Policija je u Velikom Gradištu uhapsila dedu i unika, Z. A. (71) i N. V. (24), nakon što je u njihovoj kući u kojoj žive sami, pronađena droga, ali i oružje.

Unuk je preuzeo krivicu za drogu na sebe, dok je za oružje to učinio deda. Naime, prilikom pretresa porodične kuće, u sobi u kojoj boravi mladić, policija je pronašla 390 grama sirove biljke, za koju se sumnja da je marihuana.

Droga je zaplenjena i N. V. je uhapšen, a daljim pretresom kuće nađeno je i 48 patrona za lovačku pušku, kalibra 12, i jedan metak.

Istragom je ustanovljeno da municija koja je nađena pripada dedi mladića, Z. A., pa je i on tom prilikom uhapšen. Sutradan saslušan N .V. koji se prilikom iznošenja odbrane "tresao i delovao neuračunljivo".

Samo za ličnu upotrebu

- Droga je moja i koristim je za ličnu upotrebu. Meni je potrebno 30 grama marihuane dnevno, bez toga ne mogu. Popušim 30 džointa. U okolini Velikog Gradišta imam i plac na kome sadim indijsku konoplju i koristim je isključivo za sopstvene potrebe, ne prodajem je nikome - navodno je rekao osumnjičeni mladić na saslušanju u Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikom Gradištu.

Prema rečima našeg izvora, tokom saslušanja mladić je delovao kao da mu je potrebna lekarska pomoć.

MUP Srbije
Zasad marihuane

- Jedva je govorio koliko se tresao i jasno se videlo da preživljava neku vrstu krize, jer je odavno, nažalost, zavisnik i policija o otme ima operativna saznanja. Na saslušanju su se svi začudili kada je rekao da mu je potrebno čak 30 grama marihuane dnevno, jer je to zaista velika količina. Otprilike od te količine mogu da se naprave 30 i više džointa - onjašnjava izvor.

Pošto je priznao da je pronađena droga njegova, N. V. je sa tužilaštvom sklopio sporazum o priznanju krivice na osnovu kog je osuđen na šest meseci zatvora zbog krivičnog dela neovlašćeno držanje opojnih droga.

S druge strane, njegov deda je nakon saslušanja pušten i za sada protiv njega nije podneta krivična prijava. Deda je ranije bio lovac i pronađeni patroni za pušku su njegovi iz tog perioda. Naime, on je pre dve godine napravio prekršaj i tada mu je oduzeta lovačka puška, ali su mu ostali meci i njih nije vratio, a na saslušanju je tvrdio da nije ni znao da je u obavezi da vrati i munuciju pored oružja.

Žurke, društvo i dezorjentisanost

Ako bude krivične prijave protiv Z. A., biće mu suđeno u redovnom postupku i staviće mu se na teret da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Meštani Velikog Gradišta kažu da se po kraju priča da je osuđeni N. V. sklon porocima.

- N .V. je dugo živeo u inostranstvu. Porodica mu tamo lepo živi, a on se, iako mu tamo živi porodica, vratio u Srbiju i stanuje kod dede. Čuli smo da se i u inostranstvu bavio sumnjivim poslovima i da je skrenuo sa pravog puta. Često se može čuti da pravi žurke, dolazi mu društvo. Deluje nekad dezorjentisano, ali prema nama je bio fin - kaže jedna komšinica.

O dedi mladića komšije nemaju lepe reči i kažu da je sklon alkoholu.

- Z. A. je dobar čovek, ali često pravi probleme. Voli da popije, pa kao da mu neko tada ispije mozak pravi gluposti, viče po ulici, sapliće se i pada. I žena ga je napustila, nije mogla više da živi s njim takvim . Jednom je komšinicu napao u takvom stanju. Često nam traži pare na zajam, verovatno za piće. On inače obožava lov i ribolov i to oružje što su mu našli je verovatno za to, nema šanse da je za nešto drugo - pričaju komšije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike