"Zamislite da ja kažem u sudnici da ću pobiti porodicu svakome ko potpiše sporazum sa tužilaštvom": Belivukove zastrašujuće reči u sudu!

20.12.2022 | 16:07

Autor: Ljiljana Keković

Kako kaže, svedok saradnik Srđan Lalić je sve vreme provocirao Marka Miljkovića i ponašao se za govornicom, smatra, kao kriminalac

Copyright ATA Images/Antonio Ahel

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje Veljku Belivuku i ostalim optuženim pripadnicima kriminačne grupe za sedam ubistava i druga teška krivična dela.

Nakon što je okrivljeni svedok Srđan Lalić za govornicom odgovarao na pitanja, sada je Veljko Belivuk, u dukserici sa vidljivim logom marke "Luj Viton", izašao za govornicu da negoduje pred sudskim većem.

Kako kaže, svedok saradnik Srđan Lalić je sve vreme provocirao Marka Miljkovića i ponašao se za govornicom, smatra, kao kriminalac.

- Zamislite da sam ja pred ovim većem izgovorio ko god je potpisao sporazum sa tužilaštvom, pobiću mu celu proodicu, govorim figurativno, jer je Lalić u sudnici danas rekao "ko god ima imao pameti, treba da uradi što sam i ja, da potpišem sporazum o priznanju krivice" - rekao je Belivuk i dodao:

- Molim Vas sudija, nemojte da zemerite. Mi se ovde borimo na naše živote, molim vas da se Lalić ponaša u skladu sa onim šta je ovde u sudu.

I na prethodnom pretresu optuženi Marko Miljković postavljao je pitanja okrivljenom svedoku saradniku Srđanu Laliću.

Tako se razotkrila šema funkcionisanja Belivukove kriminalne grupe, ali i to da su im nalozi, ali i droga za preprodaju i narudžbine za likvidacije, navodno stizali lično od vođe "kavačkog klana" Radoja Zvicera.

Pričao je i o trgovini drogom, oružju, otmicama, objašnjavajući kako je grupa funkcionisala. Lalić je pored ubistava sa optužnice pričao i o ubistvima Ljubomira Markovića Kiće, Ljubomira Lainovića, Vlastimira Miloševića, Mirka Kojića, Adisa Spahića, Damira Hodzića, Aleksandra Šarca, Mileta Radulovića "Kapetana", Mirka Kojića, Miloša Perunićića, Igora Dedovića, Stevana Stamatovića i drugih. Pričao je i o "skaj" aplikaciji.

Dojučerašnji saradnici, Miljković i Lalić, tokom komunikacije, očigledno su pokazivali međusobnu netrpeljivost, do te mere da je sudija opomenula optuženog da ne preti svedoku.

Miljković je u nekoliko navrata pokušavao da zbuni Lalića, ali mu to nije pošlo za rukom, jer je ovaj delovao čvrsto i, čini se, stajao iza svake svoje reči.

Bonus video

var player = new Clappr.Player({source: "https://media-24sedam.ott.solutions/media-24sedam/video_content/64c3d6126c143cbbdfa2636a/2022/02/01/64c4e9aeb45738d81958c98e/uhd/64c4e9aeb45738d81958c98e.mp4/playlist.m3u8",parentId:"#VMS_64c4e9aeb45738d81958c98e",poster:"https://cdn.brid.tv/live/partners/20325/thumb/950276_t_1643891275.png",playback: {preload: 'metadata',controls: false,playInline: true,recycleVideo: Clappr.Browser.isMobile,crossOrigin: 'anonymous',externalTracks: []}});

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam