Pretukli ga palicama i upucali na putu ka Lovćenu: Ranjeni Dražen poznat po begu iz psihijatrijske bolnice i pljačkama, više puta bio meta!

18.12.2022

09:56

0

Autor: 24sedam

Ranjeni mladić ima debeo dosije

Pretukli ga palicama i upucali na putu ka Lovćenu: Ranjeni Dražen poznat po begu iz psihijatrijske bolnice i pljačkama, više puta bio meta!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Podgoričanin Dražen V. (36) prebačen je u Klinički centar Crne Gore nakon što je zadobio povrede usled napada koji se dogodio juče oko 17 sati i 30 minuta na putu od Cetinja ka Lovćenu u mestu Bjeloši.

Prema pisanju crnogorskih medija, njega je napalo nekoliko, za sada nepoznatih osoba, koje su ga prebile palicama, ranile iz vatrenog oružja, pa ostavili pored puta. On nije u životnoj opasnosti.

Pobegao iz psihijatrijske bolnice, opljačkao banku i poštu, zapalili mu auto...

Dražen V. je od ranije poznat policiji kao višestruki povratnik u raznim krivičnim delima, a u protekle dve godine je nekoliko puta bio meta napada.

Poslednji napad pre jučerašnjeg dogodio se u junu 2022. godine, kada je D. V. pretučen zbog čega je uhapšen Podgoričanin A. Ć. V.

Hapšen je u aprilu prošle godine kada je podgorička policija kod njega pronašla kokain.

Prema pisanju crnogorskih medija, policija je tada pretresla više lokacija, među kojima i one koje koristi Dražen V. i pronašla 20 pakovanja sa kokainom koji je bio pripremljen za prodaju. Tada su istražitelji sumnjali da je on u produženom trajanju i na organizovan način prodavao kokain. On je 22. oktobra prošle godine sklopio sporazumno priznanje krivice i pristao da odleži osam meseci, kao i da plati 8.000 evra na račun budžeta Crne Gore.

U julu iste godine uhapšen je zbog sumnje da je opljačkao poslovnicu Pošte. On je, prema pisanju medija, iz ekspoziture odneo 1.214 evra.

Dražen V. bio je teško ranjen u januaru 2020. godine kada je na njega pucano u podgoričkom naselju Tološi. Zbog sumnje da je pucao na njega, nakon mesec i po dana, uhapšen je devetnaestogodišnji S. M. Dražen je zadobio prelom potkolenice sa prostrelnom ranom.

Profimedia
Ilustracija

Krajem iste godine, zapaljen mu je "audi", zbog čega su uhapšena dvojica muškaraca kod kojih je policija pronašla 830 grama marihuane, pištolj i municiju.

Dražen V. je bio osuđen i na četiri godine zatvora zbog teškog razbojništva počinjenog 17. maja 2010. u filijali Podgoričke banke. On i još trojica muškaraca su preteći automatskom puškom i dva pištolja ušli u ekspozituru banke i odneli 15.640 evra, a potom pobegli vozilom "zastava 128".

Iz Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija rekli su ranije crnogorskim medijima da je on tokom izdržavanja kazne pokazao znakove uznemirenosti, što je ukazivalo da ima bolest zavisnosti zbog čega je upućen na lečenje.

U noći između 15. i 16. juna 2012. godine, navodno je sačekao da ostali pacijenti zaspu, nakon čega je presekao rešetke na prozoru i uz pomoć čaršava se spustio sa drugog sprata bolnice i pobegao. Za njim se tragalo 20 dana, nakon čega se vratio na izdržavanje zatvorske kazne.

Protiv njega je, prema pisanju "Standarda" i u oktobru 2008. godine podneta krivična prijava za nasilničko ponašanje na protestu u Podgorici zbog odluke crnogorske Vlade da prizna nezavisnost Kosova.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike