Odbačena krivična prijava protiv Tatjane Vojtehovski

07.10.2020

09:05

0

Voditeljku teretili da je objavila zaštićene podatke o meloletnim osobama u emisiji Život priča

Odbačena krivična prijava protiv Tatjane Vojtehovski
Copyright Vojtehovski jutros ispred Trećeg suda u Beogradu Foto: M. M./ ATA Images

Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je krivičnu prijavu protiv voditeljke Tatjane Vojtehovski i još dve osobe, koja ih je teretila da su objavili zaštićene podatke o meloletnim osobama u emisiji “Život priča” emitovanoj na TV Prva 20. oktobra 2016. godine.

Krivična prijava je odbačena i protiv Nataše Naletin i Manje Grčić s obzirom da prijavljeno delo nije krivično delo za koje se goni po službenoj duznosti. Postupak se protiv Vojtehovski i ostalih vodio se zbog krivčnog dela “povreda tajnosti postupka”.

– Po izvođenju svih neophodnih dokaznih radnji, tužilaštvo je izvršilo ocenu dokaza, te imajući u vidu sve okolnosti konkretnog slučaja, donet je zaključak da se u radnjama Vojtehovski i ostalih ne stiču svi bitni elementi tog krivičnog dela, niti bilo kog drugog krivičnog dela za koje se gonjenje preduzima po služebenoj dužnosti, zbog čega je pprijava odbačena – navela je za Tanjug portparol tužilaštva Maja Delić.

Vojtehovski je tek 7. septembra ispitana u tužilaštvu, a neposredno pre toga je za njom bila raspisana i poternica zbog neodazivanja pozivima za saslušanje u toku poslednjih godinu dana.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike