U Specijalnom sudu počelo suđenje za "Jovanjicu": Koluvija negirao krivicu

07.10.2020

10:43 >> 13:47

0

Optuženi se terete da su tri godine uzgajali kanabis. Prema optužnici, Predrag Koluvija je bio organizator grupe, a Sergej Mrđa, koji je u bekstvu, bio je za

U Specijalnom sudu počelo suđenje za "Jovanjicu": Koluvija negirao krivicu
Copyright Predrag Koluvija Rtv Stara Pazova/Printscreen

Suđenje Predragu Koluviji, većinskom vlasniku poljoprivrednog gazdinstva “Jovanjica” i ostalim optuženima zbog nedozvoljene proizvodnje kanabisa počelo je danas u Specijalnom sudu u Beogradu. Svi optuženi kratko su negirali krivicu, a narednih dana imaće priliku da se detaljnije izjasne o krivici.

Suđenje održano u Specijalnom sudu u Beogradu Foto:24sedam/Katarina Mihajlović

Na početku suđenja tužilac Saša Drecun pročitao je optužnicu navodeći da optužene tužilaštvo tereti da su izvršili krivično delo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Drecun je naveo da se sumnja da su svi optuženi neovlašćeno prozvodili kanabis u periodu od 14. maja 2016. do 14. novembra 2019. godine. Koluvija je prema optužnici organizator grupe, a ostali pripadnici.

Saslušano 115 svedoka

Suđenje je nastavljeno uvodnim izlaganjima. U svom izlaganju tužilac je između ostalog naveo da je saslušano 115 svedoka, 320 pisanih dokaza i da je urađeno više desetina veštačenja. Među dokazima su pronađeni rokovnici, dokazi o povećanju potrošnje struje, dokumentacija MUP-a itd….

Sem Koluvije u ovom postupku sudi se Sergeju Mrđi, koji je u bekstvu, zatim Vladanu Živojinoviću, Branislavu Miljeviću, Zdravku Miloševiću, Stevanu Holić, Vuletu Bojoviću, Petru Živanoviću, Petru Hricaju i Bobanu Jovanoviću.

Koluvija: Razumeo sam optužnicu. Nisam uradio ništa od onoga što se navodi

Mrđa je, navodi se u optužnici, bio zadužen da prenosi naređenja ostalima koje je dobijao od Koluvije. Živojinović je imao zadatak da nadzire proizvodnju, odnosno uzgajanje kanabisa u veštačkim uslovima, dok su ostali bili zaduženi za uzgajanje biljaka, održavanja temperature, sadnju, sečenje biljaka, kao i pakovanje i vakumiranje.

On je istakao i da je tokom pretresa od 13. do 15. novembra 2019. godine na imanju “Jovanjica” zaplenjeno više od 650 kilograma marihuane i više od 65.000 stabljika kanabisa.

Droga je pronađena na tri lokacije – na privrednom imanju “Jovanjica” u Staroj Pazovi, u restoranu “Jovanjica” u Inđiji, kao i u porodičnoj kući optuženog Holića.

Svi okrivljeni negirali su krivicu.
– Razumeo sam optužnicu. Nisam uradio ništa od onoga što se navodi u optužnici i siguran sam da ćemo i u daljem postupku dokazati da je to tako – rekao je Koluvija.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike