Filmska scena u Italiji: Srpska banda bežala po auto-putu pod lažnom rotacijom

08.10.2020

09:22 >> 13:27

0

Petorica Srba mesecima su pljačkala stanove po Italiji, a kada su konačno locirani nastao je haos na putu zbog čega je angažovano više policijskih patrola

Filmska scena u Italiji: Srpska banda bežala po auto-putu pod lažnom rotacijom
Copyright Pofimedia

Četvorica državljana Srbije su uhapšena u spektakularnoj akciji italijanske policije zbog sumnje da pripadaju bandi koja je pljačkala kuće po toj državi. Lisice na ruke stavljene su im posle spektakularne jurnjave kolima koja je podsećala na scenario iz nekog holvudskog blokbastera!

Banda se tereti za više pljački kuća i stanova u gradovima Kasino i Červaro. Posle dužeg perioda policija im je bila za petama. U nedelju uveče, 4. oktobra, na auto-putu San Vitore policija je locirala njihov “audi” i krenula u poteru.

– Saobraćajna policija je pokušala da ih zaustavi, ali se vozač “audija” oglušio o naredbu i nastavio da vozi. Naglo je ubrzao, a zatim je počeo da vozi cik-cak po auto-putu, provlačeći se između automobila. Pritom je koristio rotaciono svetlo i sirenu, poput onih koje koristi policija. Saobraćajci su potražili pojačanje i alarmirali kolege tražeći od njih da blokraju put i bandi naprave zasedu – navodi itlijanski portal ciociariaoggi.it

Posle 20 kilometara jurnjave, na teritoriji opštine Marcano Apio, begunci su uleteli u klopku. Videvši da ne mogu dalje kolima, izleteli su iz automobila i dali se u beg kroz okolne njive. Nakon jurnjave, policajci su uspali da uhvate četvoricu, dok je peti uspeo da pobegne i za njim se traga.

Kako navode italijanski mediji, reč je o bandi koja je živela u jednom od kampova i koja iza sebe ima brojna krivična dela. Kako je saopšteno,  koristili su i lažne identitete kako bi izbegli hapšenja. Čak i “audi” kojim su bežali imao je ukradene tablice. U unutrašnjosti vozila pronađeni su alati za provalu, kao i sirena i rotacija.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike