Porodica ranjenog mladića ogorčena medijskim spekulacijama: "Dejan nema veze ni sa drogom niti sa navijačima"

08.12.2022

12:01

0

Autor: 24sedam

U očima javnosti napravljena je pogrešna slika o Dejanu G. (18), a njemu je pričinjena nenadoknadiva šteta

Porodica ranjenog mladića ogorčena medijskim spekulacijama: "Dejan nema veze ni sa drogom niti sa navijačima"
Ilustracija - Copyright RINA

Porodica Dejana G. (18), koji je 9. novembra teško ranjen na Banovom brdu, reagovala je na tekstove objavljene nakon pucnjave, ističući da su medijske spekulacije o tome zbog čega je ovaj mladić napadnut potpuno netačne.

Njihov zahtev za objavljivanje odgovora prenosimo u celosti:

- Želimo da se obratimo čitaocima i javnosti u Republici Srbiji koji su prethodnih dana, počevši od 09.11.2022. godine netačno informisani u skoro svim domaćim medijima u vezi događaja koji se odigrao na Banovom brdu kada je sa više metaka u telo teško povređen Dejan G.(19). Neproverene, netačne i maliciozno objavljene informacije odnosile su se na eventualni motiv zbog kog je neko pokušao da ubije Dejana G.(19), pa su mediji bez ikakvih relevantnih informacija ovog mladog momka pokušale da predstave kao osobu koja je osuđivana za prodaju narkotika, pa s tim u vezi da je nesrećni događaj vezan za obračun kriminalnih klanova oko teritorije, kao i da je Dejan povezan sa navijačkim grupama. Na taj način su u očima javnosti napravili pogrešnu sliku o ovom dečaku, a njemu pričinili nenadoknadivu štetu. Sve ove brutalne ne Dejanova porodica je bila prinuđena da čita u pokušaju da sazna šta se i zbog čega desilo njihovom najdražem članu, dok su se lekari u Urgentnom centru borili za Dejanov život. Zbog svega toga smatramo da javnost treba da bude upoznata sa činjenicom da je Dejan lepo vaspitan mlad momak iz poštene porodice, koji nikada nije osuđivan ni za jedno krivično delo (o čemu je porodica dostavila dokaz redakciji), a kamoli za prodaju opojnih droga, niti je pripadnik bilo koje navijačke grupe, stoji u zahtevu, koji je medijima u ime porodice poslao njihov pravni zastupnik, advokat Filip Z. Filipović.

Samim tim, dodaje se na kraju, Dejanova porodica moli sve medije u zemlji da se ponašaju odgovorno i da se uzdrže od objavljivanja neproverenih i netačnih informacija koje se tiču ličnosti Dejana G., jer će u suprotnom biti prinuđeni da svoja prava štite u sudskom postupku.

Dejan G. ranjen je u automobilu, dok je čekao da se na semaforu u Požeškoj ulici upali zeleno svetlo.

BONUS VIDEO

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike