Počelo suđenje otmičarima malog Petra: Oborili ga sa bicikla i odveli u napuštenu vikendicu

09.10.2020

11:40 >> 11:49

0

Za otmicu se terete otac i sin Marko (54) i Lazar (19) Jovišić i Aleksa Mrđa (19) iz Stare Pazove. Oni su negirali delo koje im se stavlja na teret

Počelo suđenje otmičarima malog Petra: Oborili ga sa bicikla i odveli u napuštenu vikendicu
Copyright Dečak sa ocem nakon oslobađanja Foto: Printscreen Youtube/ RTV Stara Pazova

Pripremno ročište u postupku koji se vodi protiv Marka Jovišića (54), njegovog sina Lazara (19) i Alekse Mrđe (19) iz Stare Pazove, koji su optuženi za otmicu sugrađanina Petra M. (13), održano je pred Višim sudom u Sremskoj Mitrovici. Ročište je bilo zatvoreno za javnost, a po nezvaničnim saznanjima, sva trojica su negirala delo koje im se stavlja na teret, piše “Dnevnik”.

Kamere snimile vozilo

Policija je preko kamera identifikovala vozilo koje je moglo biti korišćeno u otmici.

– Sve patrole su imale zadatak da nađu to vozilo i ono je pronađeno. U njemu su bila dva lica. Oni su uhapšeni i na osnovu podataka koje su dali, sužen je krug osumnjičenih – naveo je direktor policije Vladimir Rebić nakon pronalaska dečaka.

Marko Jovišić sa sinovima Foto: Facebook

Po optužnici, 27. oktobra prošle godine, pola sata pre ponoći, u Ulici Branka Radičevića u Staroj Pazovi, Lazar Jovišić, njegov maloletni brat N. J. (17) i njihov drug Aleksa presreli su maloletnog Petra koji je bio na biciklu, oteli ga i vezali, a zatim putničkim automobilom marke “punto” odvezli u napuštenu vikendicu u Belegišu, gde su ga držali nekoliko sati.

„Mozak operacije” otmice dečaka bila su braća Jovišić, dok su im podršku u tom krivičnom delu dali otac i njihov prijatelj Aleksa Mrđa. Protiv maloletnog N. J. (17) vodi se postupak za maloletna lica u Višem sudu u Sremskoj Mitrovici.

Nestanak trinaestogodišnjaka je prijavljen policiji, a ubrzo je vest podigla celu Srbiju na noge. Policija je pronašla dečaka za manje od 24 sata i on je, nepovređen, vraćen roditeljima. Policija sumnja da je razlog otmice bio da se od roditelja pribavi materijalna korist, ali da otmičari nisu ni stigli da stupe u kontakt sa članovima porodice.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Dnevnik

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike