Uhapšena pomoćnica ministra poljoprivrede

09.10.2020

11:59 >> 13:47

0

Osumnjičenoj D. J. N. je obećana isplata u visini od oko 1.000 evra mesečno naredne dve godine

Uhapšena pomoćnica ministra poljoprivrede
Copyright Profimedia

Pomoćnica ministra poljoprivrede D. J. N. uhapšena je danas.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva za organizovani kriminal, ona je uhapšena pod sumnjom za primanje mita, dok je zbog sumnje za davanje mita uhapšen D. Č.

Sumnja se da je D. J. N. od osumnjičenog D. Č. primila mesečnu ratu, unapred obećane koristi za pomoć u dobijanju ugovora u postupku javne nabavke Ministarstva poljoprivrede u oblasti usluga, koja je podržana od inostranog fonda za finansiranje poljoprivrede.

– Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, nakon višemesečnog predistražnog postupka, danas su oko 12 časova policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova, Direkcije policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala lišili slobode dva lica: D. J. N. , pomoćnicu ministra poljoprivrede Republike Srbije, za krivično delo primanje mita iz čl. 367 KZ, i fizičko lice D. Č. za krivično delo davanje mita iz člana 368 KZ, saopšteno je iz tužilaštva.

Osumnjičenoj D. J. N. je obećana isplata koristi u visini od oko 1.000 evra mesečno u naredne dve godine, dok traje realizacija ugovora o javnoj nabavci.

Pretresi su u toku.

Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje i oni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike