Užas u Nišu: Prvo bili prijatelji invalidu, a onda počeli da ga reketiraju! Uzimali mu novac i ogrevna drva

19.11.2022

13:03

0

Postoji sumnja da je čovek duže vreme bio žrtva iznuđivača koji su iskoristili njegovo loše zdravstveno stanje

Užas u Nišu: Prvo bili prijatelji invalidu, a onda počeli da ga reketiraju! Uzimali mu novac i ogrevna drva
Ilustracija - Copyright Profimedia/pixabay

Niška kriminalistička policija uhapsila je S.K. (27) I M.P. (28) iz ovog grada zbog sumnje da su proteklih mesec od jednog četdesetčetvorogodišnjeg sugrađanina iznudili 900 evra, 40.000 dinara i sedam kubnih metara ogrevnog drveta.

Postoji sumnja da je čovek duže vreme bio žrtva iznuđivača koji su iskoristili njegovo loše zdravstveno stanje da bi mu otimali zaradu od prodaje, ali i ogrevna drva. Navodno, sva trojica se bave prodajom drveta, a upoznali su se pre godinu dana na niškoj kvantaškoj pijaci.

- Oni su se isprva prema njemu postavili zaštitnički, pomagali su mu oko prodaje drva, a on je to veoma cenio jer se zbog lošeg zdravstvenog stanja veoma teško kreće. Međutim, nije prošlo mnogo i oni su počeli da zloupotrebljavaju njegovu situaciju, prvo su mu tražili novac na zajam koji mu nisu vratili, a onda su prešli na klasičnu iznudu - navode za Telgraf sagovornici upoznati sa ovim slučajem i dodaju:

Predočavali su mu njegove zdravstvene probleme, ukazivali da on ne može da im se odupre jer su oni mladi i jaki, i uzimali mu i novac i ogrevna drva. Čovek je davao dok je imao, ali iznuđivačima ništa nije bilo dosta, čak ni kada su mu tokom poslednjih mesec dana uzeli 900 evra, 40.000 dinara i sedam kubnih metara drva. Kada je shvatio da njegovim mukama nema kraja obratio se policiji, dobio obeležene novčanice koje je predao iznuđivačima a policija ih je uhapsila tokom primopredaje novca.

Niška Poliijska uprava saopštila je da je osumnjičenima određeno zadržavanje do 48 saati nakon čega će uz krivičnu prijavu biti privedeni osnovnom javnom tužiocu u Nišu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike