"Škaljarac" se obesio u zatvoru: Dovodio se u vezu sa ubistvom Saleta Mutavog

13.10.2020

08:41 >> 14:35

0

Autor: E. H.

Saša Vidović (38) ubio se u ćeliji Kazneno popravnog zavoda u Foči. Ostavio oproštajno pismo majci i bratu

"Škaljarac" se obesio u zatvoru: Dovodio se u vezu sa ubistvom Saleta Mutavog
Copyright Saša Vidović i Aleksandar Stanković Foto: printscreen rtrs.tv/youtube

Saša Vidović (38) iz Bijeljine, koji se dovodio u vezu sa “šakaljarskim klanom” i koga su povezivali sa ubistvom Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi, izvršio je samoubistvo u ćeliji Kazneno popravnog zavoda u Foči, prenose mediji u Republici Srpskoj. Oni su, pozivajući se na nezvanične izvore, saopštili da je iza sebe ostavio oproštajno pismo majci i bratu.

Pucao i na vođu “kavčana” u Novom Sadu

Prema sumnjama policije, Vidović je 26. juna 2016. u Novom Sadu pokušao da ubije i vođu “kavačkog klana”, Kotoranina Slobodana Kašćelana. U momentu napada Kašćelan se nalazio sa svojim telohraniteljem Vladimirom Vučkovićem u “audiju A6” cetinjske registracije. Tokom vožnje, u centru Novog Sada, prišla su im dvojica napadača na motoru i pucala na njih. I Kašćelan i Vučković su ranjeni u pucnjavi.

Vidović je imao bogatu kriminalnu karijeru. Pre devet godina u Novom Sadu policija ga je uhvatila kada je usred dana krao automobil. Napao je policajca, ali su pripadnici MUP-a reagovali i ranili ga. Već tada je za njim bosanska policija raspisala dve međunarodne poternice zbog serije razbojništava i teških krađa. Godinu dana pre toga on je pobegao iz zatvora u Bosni, a osuđivan je zbog razbojništva u banci, napada na muškarca koga je zatim opljačkao i pretnji oružjem konobarima.

Vidović  je prvi koga je policija označila kao plaćenog ubicu “škaljarskog klana”. On je prošle godine osuđen na 18 godina robije zbog teškog ubistva Miroslava Lazarevića u Istočnom Sarajevu 2016. godine, zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa oruža i zbog izazivanje opšte opasnosti. Sa njim zbog ubistva Lazarevića osuđen je i Aleksandar Bulatović na 18 godina zatvora.

Policija Republike Srpske i policija Srbije sumnjali su da je Saša Vidović član “škaljarskog klana”, bio povezan sa ubistvom Aleksandra Stankovića, poznatog kao Sale Mutavi. On je uhapšen tri dana posle ovog zločina u Istočnom Novom Sarajevu, ali zbog ubistva Lazarevića. Sumnja se da je u oba zločina korišćeno isto oružje.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike