Kako se Srbin koji je "pao" u Francuskoj u audiju branio: Raka mi je ponudio da isporučim duvan, došao sam ovde da se sredim i nađem ženu

25.10.2022

07:30

0

Sudu je bilo sumnjivo i što je automobil koji je vozio, a koji je procenjen na 8.000 evra registrovan bez dokaza o adresi

Kako se Srbin koji je "pao" u Francuskoj u audiju branio: Raka mi je ponudio da isporučim duvan, došao sam ovde da se sredim i nađem ženu
Ilustracija - Copyright Profimedia

Pravda je slepa, ali nije naivna - ovako počinje text u francuskokm Lindependant -u koji se tiče hapšenja Srbina kojem su u automobilu marke "audi5" našli u skrivenom bunkeru 24 kilograma marihuane.

Ovo je jedan od dvojice uhapšenih Srba u kratkom razmaku. Kod oba vozača iz Srbije pronađena je ista količina marihuane, koja je dovezena iz Španije i koja je bila sakrivena na identičnim mestima u njihovim atomobilima, a ovaj drugi koji je vozio automobilo marke "mercedes"  je navodno rekao i da je bivši profesionalni sportista. 

Srbin koji je vozio audi A5 je uhapšen 7.oktobra i to na graničnom prelazu iz Španije u Francusku. Ono što je odmah bilo čudno je što je automobil registrovan u Francuskoj, a muškarac je tvrdio da živi u Srbiji. 

Carinike je privuklo i to što je zadnje sedište u vozilu bilo zakočeno. Ustvari aluminijumska ploča je bila ušrafljena između gepeka i zadnjeg sedišta formirajući neku vrstu bunkera u kojem je potom nađeno 23 kesice kanabisa težine 24 kilograma. 

On je pred tužiocem tvrdio da mu je jedan čovek dao 500 evra da isporuči duvan u Klermon Feran u Francuskoj. 

Kada je upitan šta je sa 1.620 evra koji su nađeni kod njega on je rekao da tu je to ušteđevina koju je zaradio u Parizu. 

-Tamo sam sreo Raku koji mi je ponudio da prevezem duvan- branio se. 

Sudu je bilo sumnjivo što je automobil koji je vozio, a koji je procenjen na 8.000 evra registrovan bez dokaza o adresi. 

Muškarac je rekao: Došao sam u Francusku da nađem ženu i da se sredim, a onda je odreagovano: "Hej, ovo je novo, rekli ste istražiteljima da ste to uradili za svoju majku sa kojom živite, a koja je u problemu. 

Sud je ustanovio da je muškarac dobro znao šta nosi u vozilu, pa je osuđen na 12 meseci zatvora, pet godina zabrane ulaska u zemlju, 40.000 cerinske kazne, a oduzet mu je i automobil.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike