Kontićevi pomagači pušteni iz pritvora na Klisi

13.10.2020

15:12

0

Autor: E. H.

O. L. (30), koji se sumnjiči da je učestvovao u tuči, i L. V. (38), koji se tereti za pomaganje nakon izvršenog krivičnog dela, pušteni na slobodu posle 3

Kontićevi pomagači pušteni iz pritvora na Klisi
Copyright Foto: Printscreen Youtube

Pomagači Ivana Kontića O. L. (30) i L. V. (38) pušteni su iz pritvora na Klisi u kojem su proveli 30 dana.

O. L. (30) se sumnjiči da je učestvovao u tuči kada je Kontić brutalno pretukao Novosađanina u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu i on je poslat kući na izdržavanje kazne kućnog zatvora sa nanogicom na koju je osuđen zbog drugog krivičnog dela. L. V. (38), protiv kog se vodio postupak zbog sumnje da je pomogao počiniocu nakon izvršenja krivičnog dela, pušten je na slobodu.

Foto: CDM/MUP Crne Gore

– Njima nije bilo moguće produžiti pritvor s obzirom na zaprećene kazne za krivična dela za koja se terete, pa su pušteni po isteku 30 dana od dana kada im je pritvor određen – objašnjavaju u tužilaštvu.

Ivan Kontić uhapšen je prekjuče u iznajmljenom stanu u Crnoj Gori, nakon više od mesec dana skrivanja. Posle saslušanja njemu je određen ekstradicioni pritvor.

Nakon što Kontić bude isporučen Srbiji, on će biti sproveden sudiji za prethodni postupak Višeg suda, koji će održati ročište o pritvoru koji mu je određen na početku istrage. Nakon toga će Kontiću biti omogućeno da iznese svoju odbranu na način koji zakon predviđa.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike