Odloženo suđenje za udes na naplatnoj rampi: Babićev vozač "dobio poštedu", boli ga stomak

23.12.2020

15:10

0

Dejan Stanojević (35), vozač bivšeg direktora Koridora Srbije, optužen za udes u kojem je poginula Stanika Gligorijević (52)

Odloženo suđenje za udes na naplatnoj rampi: Babićev vozač "dobio poštedu", boli ga stomak
Copyright Nesreća na naplatnoj rampi "Doljevac" Foto: Printscreen RTS

Suđenje Dejanu Stanojeviću (35), vozaču bivšeg direktora „Koridora Srbije“ Zorana Babića, koji je 31. januara 2019. na naplatnoj rampi „Doljevac“ izazvao udes u kojem je poginula Stanika Gligorijević (52) iz okoline Knjaževca, odloženo je jer se optuženi nije pojavio pred niškim Osnovnim sudom zbog zdravstvenih problema.

Sudija je zatražio od Stanojevićevog branioca da precizira o kakvim se zdravstvenim problemima radi.

– Moj klijent mi se sinoć javio telefonom i požalio se da ga boli stomak. Kazao mi je da je od svog lekara dobio poštedu – objasnio je on.

Nesreća na naplatnoj rampi “Doljevac” Printscreen Youtube

Na današnjem glavnom pretresu trebalo je da budu saslušani svedoci, policijski službenici koji su obavljali uviđaj na mestu nesreće kao i veštak saobraćajne struke čiji je zadatak da se izjasni o stanju kolovoza i ostalih faktora koji su uticali na vozače kritičnog dana.

Sudija je obavestio veštaka da je stigao izveštaj od “Srbija Autoputa” o posoljavanju te deonice, te mu je ukazao na potrebu da prilikom davanja mišljenja i nalaza, uzme u obzir i ovaj dokument.

Stanojevićeva odbrana od početka se zasniva na nepovoljnim vremenskim prilikama, magli i poledici, a njegove navode na prošlom glavnom pretresu, potvrdili su i svedoci.

Pročitajte još
Mirjana Aleksić, sestra poginule Stanike izrazila je sumnju u verodostojnost njihovih iskaza.

– Svi su oni potplaćeni da ovako govore, nije tačno da je bilo magle na putu. Mnogo sam razočarana što moja sestra još nije dobila pravdu – kazala je Mirjana nakon prethodnog glavnog pretresa.

U trenutku sudara vozio 93 kilometara na čas

Kako je utvrđeno tokom istrage, Stanojević je krećući se iz pravca Niša ka Grdelici brzinom od 93 kilometra na čas udario u “opel astru” koja je bila na kanalu ispred njega usled čega se ona odbila i udarila u zadnji deo “folksvagen pasata” koji je napuštao rampu. Od siline udarca Stanika koja je bila na zadnjem sedištu “opela” je poginula na licu mesta.

Njena sestra Mirjana Aleksić koja se nalazila na mestu suvozača, zadobila je teške povrede opasne po život, a teško je povređen i Babić koji je bio na zadnjem sedištu “škode”. Takođe, teško je povređen i vozač “pasata” Stanoje Stanković, dok je Srđan Aleksić koje je upravljao “astrom” zadobio lakše povrede.

Nastavak suđenja je zakazan za 8. mart.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike