„Malčanski berberin“ bi da izbegne robiju: Tražio da ga opet vode kod neuropsihijatra

14.10.2020

08:50 >> 21:08

0

Sud odbio dva predloga Ninoslava Jovanovića, optuženog za otmicu i zlostavljanje 12-godišnje devojčice

„Malčanski berberin“ bi da izbegne robiju: Tražio da ga opet vode kod neuropsihijatra
Copyright MUP

Pred Višim sudom u Nišu danas se nastavlja suđenje Ninoslavu Jovanoviću, poznatijem kao „malčanski berberin“, optuženom da je krajem prošle godine oteo 12-godišnju devojčicu M. K. iz sela Suvi Do.

Na današnjem pretresu saslušani su veštaci Zavoda za sudsku medicinu u Nišu koji su bili članovi komisije koja je veštačili povrede Jovanovićeve žrtve 12- godišnje devojčice M. K..

Ovo suđenje je zatvoreno za javnost radi zaštite interesa maloletne žrtve, a sud je nakon suđenja izdao saopštenje u kojem se navodi da su pomenuti veštaci ispitivali vrstu, karakter i težinu telesnih povreda i mehanizma njihovog nastanka kod devojčice.

Nakon toga, Jovanović je ponovo tražio da se nad njim obavi novo neuropsihijatrijsko veštačenje, što je sud odbio, navodi se u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

Optuženi je takođe predložio da se u svojstvu svedoka ispitaju lekari Kliničkog centra Niš koji su konstatovali jednu od povreda kod maloletne oštećene koja je bila predmet veštačenja, ali je i taj predlog je sud odbio.

Sud je usvojio predlog punomoćnika devojčice da se obavi njeno psihijatrijsko veštačenje.

Sledeće suđenje je zakazano za 18. novembar.

Podsetimo, na prethodnom ročištu održanom 2. oktobra, iz posebne prostorije ispitivana je devojčica koju je Jovanović krajem prošle godine oteo na putu do škole.

Roditelji su nakon tog ročišta za medije rekli kako je hrabra devojčica isprčala svaki detalj, kao i da neke stvari koje je rekla nisu do tada znali.

Na prethodnim ročištima u ovom postupku saslušani su i lekari Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu koji su obavili psihijatrijsko veštačenje optuženog i lekari Kliničkog centra Niš koji su lečili devojčicu nakon otmice. Devojčicina majka Aleksandra je, posle jednog od ovih ročišta, rekla novinarima da je Jovanović proglašen uračunljivim.

Ninoslav Jovanović optužen je da je 20. decembra 2019. godine oteo 12-godišnju devojčicu koju je policija našla u ataru sela Pasjača, 29. decembra. Uhapšen je 5. januara na groblju u Malči.

Istraga protiv njega pokrenuta je zbog krivičnih dela otmice i silovanja deteta, za šta se može izreći kazna zatvora od najmanje 10 godina ili kazna doživotnog zatvora.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike