Pazi, snima se: Ovi Srbi ojadili su luksuzne radnje sa nakitom u inostranstvu pred kamerama! Ubijeni Šarac snimljen u Milanu (VIDEO)

15.10.2022 | 18:45

Autor: 24sedam

Ovo su neke od pljački gde su, kao i u poslednjem slučaju, počinioci uhvaćeni na kamerama

Copyright Printscreen/Facebook/Youtube/TELECOLOR Green Team

Ni visoke zatvorske kazne ni aktivne policijske potrage nisu sprečile pljačke luksuznih prodavnica u inostranstvu, a za koje se sumnjiče ljudi sa Balkana. Nakon poslednje od njih, koja se dogodila u prodavnici luksuznih satova "Hublot" u Bratislavi, uhapšen je Nenad M. (32) u Beču. Ova akcija podsetila je i na brojne druge koje su se dogodile prethodnih godina, a koje su se uglavnom pripisivale međunarodnoj kriminalnoj grupi "Pink panteri".

Ovo su neke od pljački gde su, kao i u poslednjem slučaju, počinioci uhvaćeni na kamerama.

Ojadili "Hublot" u Bratislavi za 20 sekundi

Printscreen/Facebook/Polícia SR - Bratislavský kra
 

Pljačka se dogodila u sredu u 18 sati, a kako smo ranije pisali, najpre je žena zvonila da uđe u radnju, a radnik obezbeđenja joj je otvara vrata. U tom trenutku u radnju uleću dvojica muškaraca, sa kacigama za motor na glavama i napadaju radnika obezbeđenja, udarajući ga više puta čekićem u glavu. Žena tada beži iz radnje.

Potom, muškarci razbijaju vitrine i uzimaju 14 luksuznih satova, čija je vrednost procenjena na više od 150.000 evra. Zatim su pobegli u podzemnu garažu gde su se razdvojili, a Srbin je, kako je utvrđeno, pobegao skuterom u Austriju.

Nenad M. je ubrzo lociran, a potom uz saradnju policije slovačke i austrijske policije, uhapšen nešto pre 20.30 istog dana u blizini jedne stambene zgrade u Beču.

Na drugom snimku koji je objavila slovačka policija, vidi se da su osumnjičeni muškarci pobegli skuterom u podzemnu garažu hotela, u čijem sklopu se nalazi radnja koju su opljačkali a žena na trotinetu.

 

Čak se vidi i kako se penju uz stepenice hotela, noseći u rukama nešto nalik na veliku upakovanu sliku. Inače, taj predmet su prilikom pljačke bacili u radnju, pre nego što su ušli u nju. Oni nisu ni tada sa glava skidali kacige, a žena maramu, kojom je verovatno htela da se maskira. Na snimku se vidi kako se na stepenicama mimoilaze sa gostom hotela.

Protiv njega su u Bratislavi već podnete krivične prijave, a tereti se za krivično delo razbojništvo u saizvršilaštvu u vezi sa krivičnim delom oštećenje tuđe stvari. U slučaju da se dokaže da je kriv, preti mu kazna zatvora od 15 do 25 godina ili kazna doživotnog zatvora, saopštila je tamošnja policija. Za ostalo dvoje osumnjičenih se traga.

Ukrali odeću i obuću u Grčkoj vredu 30.000 evra

Foto: screenshot youtube/newsittv
 

Dvojica državljana Srbije, za koje se tvrdi da su "Pink panteri", uhapšeni su u Grčkoj u januaru, zbog sumnje da su krajem prethodne godine upali u luksuznu prodavnicu u Atini i odneli odeću i obuću vrednu 30.000 evra. Lisice su im stavljene u centru tog grada, a posle privođenja u policiju otkriveno je da za jednim od njih traga i Srbija!

Reč je o Srbinu (37), za kojim je Interpol raspisao crvenu poternicu zbog velikih prevara za koje se sumnjiči u svojoj zemlji. Drugi je takođe državljanin Srbije (49), inače begunac iz grčkog zatora Alikarnasos, preneli su tada grčki mediji.

Kretanje Pink Pantera snimile su sigurnosne kamere lokala u okolini prodavnice. Na snimcima se vidi mali automobil koji dolazi ispred prodavnice. Dvojica provalnika, izlaze, tiho provaljuju i u roku od nekoliko minuta iznose robu u vrednosti od 30.000 evra, a potom nestaju - pisali su tada mediji.

Na snimku se vidi i da nose kišobran, najverovatnije kako bi onemogućili da im kamere snime lica.

Ukrali žuti dijamant na sajmu umetnosti

Printscreen/YouTube/The Mirror
 

Petočlana banda kradljivaca dijamanta Pink Panter, za koje se sumnja da su mahom sa naših prostora, ukrali su 29. juna žuti dijamant, jedini na svetu i to na sajmu umetnosti TEFAF u Holandiji, koji vredi neverovatnih 27 miliona evra, preneli su ranije holandski mediji.

Skupoceni dijamant nalazi se na ogrlici, a pripada Džoelu Arturu Rozentalu (79) jednom od najvećih i najcenjenijih dizajnera nakita na svetu.

 

 

Video-snimak koji su snimili očevici ove spektakularne pljačke pokazao je četvoricu muškaraca u jaknama i sa kačketima, nalik onima koje nose likovi popularne serije "Peaky Blinders" (Birmingemska banda). Jedan od njih ima macolu kojom razbija izlog, dok su ga drugi pljačkaši okružili i oružjem prete svakom ko se približi. Kada se dijamant našao u ruci pljačkaša, on je uzeo plen, stavio ga u vreću i krenuo da trči zajedno sa svojom ekipom.

Beograđanin ostavio kapljicu krvi na vitrini

Pljačka zlatare „Paradiso Luxury“ dogodila se 20. decembra 2017. u Milanu, a osumnjičeni su Beograđanin Danilo Vučinić (38) i Vladimir Vujačić (46). Vučinić je uhapšen u leto 2018. u Švajcarskoj, nakon čega je izručen Italiji. Vujačiću su lisice na ruke stavljene u septembru 2020. u Crnoj Gori.

Foto: Youtube / Printscreen
 

Snimak cele akcije osvanuo je u svim italijanskim medijima. Na snimku se vide dvojica osumnjičenih, koji se čak nisu ni trudili da se maskiraju. Najpre su pre pljačke „merkali“ zlataru, a zatim su uleteli u objekat i pokrali skupocene ručne satove. Lopovi su koristili tehniku koju je policija nazvala “razbij i zgrabi”, jer su odneli skupocen plen za tačno 50 sekundi! Dok je Beograđanin čekićem razbijao izloge, Vujačić je držao pištolj uperen u vlasnika, a potom je i sam počeo da krade.

Iako su mislili da su sve savršeno isplanirali, forenzičari su na licu mesta uspeli da pronađu kapljicu krvi. Ispostavilo se da pripadaju Danilu Vučiniću i da se posekao na staklo dok je razbijao vitrine sa satovima. Navodi se da se Vučinić u Švajcarskoj spremao za novi napad.

Šarac krao u Milanu, ubijen u garaži "Ušća"

Foto: 24sedam/Printskrin
 

 

Aleksandar Šarac (35)  član bande "Pink panter” koji je ubijen u oktobru 2020. godine na parkingu tržnog centra "Ušće" na Novom Beogradu, "proslavio" se pljačkom luksuzne juvelirnice u Milanu u septembru 2016. godine.

Kako su ranije pisali mediji, on je tada ušao u juvelirnicu, gde je tražio od prodavačice da mu pokaže dragulje i bez naznaka da bi moglo da dođe do pljačke.

Kako se može videti na snimku, kada je krenula da ih vrati u sef, Šarac ju je sustigao, oborio je i vezao joj ruke, nakon čega mu se priključio i drugi muškarac. Stavljaju rukavice i u torbe pakuju ogromne količine nakita, a po završetku su obojica izašla na prednja vrata.

Aleksandar Šarac i Uroš Ivković su otkriveni nakon što je prodavačica policiji rekla da je, s obzirom na hrvatsko poreklo, razumela reč "Čekaj" na osnovu koje je italijanska policija znatno suzila potragu, pa su početkom 2017. uhapšeni.

Italijanski mediji su pisali da je otet nakit u vrednosti od više stotina hiljada evra.

Bonus video

var player = new Clappr.Player({source: "https://media-24sedam.ott.solutions/media-24sedam/video_content/64c3d6126c143cbbdfa2636a/2021/11/01/64c4e9aeb45738d81958cb86/uhd/64c4e9aeb45738d81958cb86.mp4/playlist.m3u8",parentId:"#VMS_64c4e9aeb45738d81958cb86",poster:"https://cdn.brid.tv/live/partners/20325/thumb/892175_t_1635857189.png",playback: {preload: 'metadata',controls: false,playInline: true,recycleVideo: Clappr.Browser.isMobile,crossOrigin: 'anonymous',externalTracks: []}});

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam