Žena pretila direktoru i nastavnici škole u Mladenovcu: Sve "zakuvao" njen sin

14.10.2022

11:03

0

Autor: 24sedam

Njoj je u sredu po nalogu Osnovnog javnog tužioca određeno zadržavanje do 48 sati zbog krivičnog dela Ugrožavanje sigurnosti

Žena pretila direktoru i nastavnici škole u Mladenovcu: Sve "zakuvao" njen sin
Ilustracija - Copyright Profimedia

Policija u Mladenovcu uhapsila je M. D. (33) zbog sumnje da je pretila direktoru i nastavnici Osnovne škole u Mladenovcu.

Njoj je u sredu po nalogu Osnovnog javnog tužioca određeno zadržavanje do 48 sati zbog krivičnog dela Ugrožavanje sigurnosti, piše Telegraf.

Prema nezvaničnim informacijama ovog portala, razlog pretnji su reči sina privedene, koji pohađa školu u Mladenovcu.

- Dečak je rekao majci da ga je nastavnica udarila. Međutim, uvidom u snimak sa kamera došlo se do saznanja da maloletnik laže. Učenik je poznat po problematičnom ponašanju. Uprkos dokazu da je dečak sve izmislio majka je pretila direktoru i nastavnici. Oni su o celom slučaju obavestili policiju i tužilaštvo - kaže sagovornik blizak istrazi.

Direktor i nastavnica dali su iskaz o pretnjama.

Direktor: Deca naletela na nastavnicu

Direktor škole Milisav Tomkić za Telegraf.rs kaže da se na snimku sa nadzornih kamera vidi da je dvoje dece naletelo na nastavnicu, a ne da je ona udarila bilo koga od njih.

- Znate kako, oni su gledali gde je nastavnica i zatrčali su se na nju, vidi se u snimku. Tada su se dogovorili, tačnije ovaj dečak je nagovorio drugara da kaže da ga je nastavnica udarila i psovala, ali se vidi na snimku šta se desilo. Nakon toga, došla je majka i njen partner, pošto joj je muž preminuo. Vređali su nas i pretili, a kada su odgledali snimak, izvređali su nas i izašli - priča direktor škole.

Ni kod prijatelja u poseti nije imao mira.

- Otišao sam kod prijatelja koji živi u istoj ulici, a onda je ta majka videla moj automobil i uletela u dvorište. Počela je da mi preti i rekla da će me neko pretući i da me ni majka neće prepoznati. Tada ju je moj prijatelj izbacio napolje, a ja sam sve vreme pokušavao da joj objasnim da se ovde radi o neistini - dodaje.

Kako objašnjava direktor, majka dečaka i njen partner bili su na sastanku u školi. Pogledali su snimak, videli šta se dogodilo, ali i dalje su odbijali da u to poveruju.

- Bili su na sastanku kod nas, gledali snimak pet puta i kažu da mi lažemo, ja sam ponudio da im dam snimak, ako žele da tuže, da imaju. Mi smo čisti i nema potrebe za ovakvim stvarima - ističe.

Majka dečaka nije se zaustavila na pretnjama direktoru, već je na autobuskoj stanici verbalno napala školskog pedagoga.

- Školski pedagog je bila na stanici. Majka dečaka ju je videla i pretila joj. Žena je bila pod stresom. Tada sam odlučio da slučaj prijavim policiji. I tako je sve krenulo - dodaje Tomkić.

Direktor otkriva da je dečak prebačen i drugu školu po želji majke. Nastavnica radi normalno, dečak koji je trebao da prikriva drugara, priznao je da ga je drugar nagovarao da laže, kako bi se priče poklopile. Inače, škole je imala problema sa roditeljima i zbog prvog deteta.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf.rs

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike