Tuga u Šapcu za ženom koja je umrla od trovanja pečurkama: Suzana pobedila rak, a sada nije bilo spasa!

08.10.2022

13:55

0

"Gljive je obožavala, stalno ih je jela"

Tuga u Šapcu za ženom koja je umrla od trovanja pečurkama: Suzana pobedila rak, a sada nije bilo spasa!
пецурке вма copy - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović/Pixabay

Lekarima se javila 30. septembra popodne, čim su nastupile mučnine. Gljive je jela tokom dana, kao i prethodnih, verujući da je to dobro za njeno zdravlje posle agresivnih terapija protiv karcinoma.

- Gljive je obožavala. Stalno ih je jela, tako da mi ne znamo koliko je tačno pojela i koje gljive su bile. Kad se javila lekaru, mi smo se čak i šalili sa njom, ne sluteći šta će da se desi. Međutim, već dva dana kasnije nastupila je panika i tada smo shvatili da je situacija ozbiljna – ispričala nam je Suzanina prijateljica Aleksandra nekoliko dana nakon hospitalizacije.

 Svi koji su je poznavali su utučeni, a najviše sestra Mirjana. Nadali su se da će svojom voljom pobediti, ali je juče stigla užasna vest.

 - Ona je bila predivna žena. Diskretna i nenametljiva. Dobra duša. Ovo je strašno što se desilo. Zajedno smo dočekali Novu godinu, bila je tako vesela – priča jedan od prijatelja.

Za nekoliko dana na VMA je smešteno osam pacijenata sa simptomima trovanja od gljiva. Svi su ih kupili na pijaci, a nakon konzumiranja završili u bolnici.

- Moj komšija je i dalje u bolnici. Njegova majka mi je ispričala da se ona spasla sasvim slučajno, jer joj je bilo muka dok je spremala, pa posle nije htela da jede – priča komšija jednog pacijenta koji je i dalje na VMA.

Sedamdesetdvogodišnja starica osumnjičena da je prodavala otrovne gljive je uhapšena i određen jo je pritvor do 30 dana. Na toj pijaci danas niko nije bio sa gljivama, a uplašeno su i zabrinuli i kupci i prodavci.

 - Ja znam tu zenu šest-sedam godina. I ja sam od nje kupovao gljive. Ko može znati šta je tu bilo. Sigurno nije htela namerno da otruje ljude. Kako se to desilo, niko ne zna – priča jedan od prodavaca na pijaci Živinarnik.

Nakon alarmiranja javnosti, javili su se ljudi koji su gljive stavili u zamrzivač. Uzorci su poslati na veštačenje, kako bi se utvrdilo o kojim gljivama je reč.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike