Sutra sahrana dečaka koji se ugušio: Tragediju kod Malog Zvornika pratilo siromaštvo, pojavila se majka koja je napustila porodicu

24.09.2022

18:46

0

Autor: 24sedam

Kako je navela Dragana Mitrović, portparolka Opšte bolnice u Loznici, devojčica stara 11 godina i otac Dragan (39), koji su hospitalizovani zbog gušenja gasovima kada se pokvario agregat, stabilnog su opšteg stanja

Sutra sahrana dečaka koji se ugušio: Tragediju kod Malog Zvornika pratilo siromaštvo, pojavila se majka koja je napustila porodicu
ametovic porodica tragedija rts1 - Copyright Printscreen/RTS

Devetogodišnji dečak iz porodice Ahmetović, koji je nastradao u tragediji u selu Radalj kod Malog Zvornika, biće sahranjen sutra.

To su potvrdili najbliži članovi porodice koji su se danas okupili u kući tuge.

Kako je navela Dragana Mitrović, portparolka Opšte bolnice u Loznici, devojčica stara 11 godina i otac Dragan (39), koji su hospitalizovani zbog gušenja gasovima kada se pokvario agregat, stabilnog su opšteg stanja. Devojčica leži na pedijatriji, a otac u jedinici intenzivnog lečenja.

Dvoje najmlađe dece je zbrinuto kod rođaka.

Printscreen/RTS
 

U kući u kojoj se dogodila tragedija danas se pojavila i majka koja je porodicu navodno napustila pre tri godine i tetka četvoro mališana koji su ostali da žive sa ocem Draganom, prenosi Telegraf.

Ahmetovići su živeli teško, naročito od kada se otac razboleo i više nije mogao da radi i zarađuje kao ranije. Jedva su se prehranjivali od socijalne pomoći i dečijeg dodatka koji su bili jedini stalni prihod.

- Deca su bila poslušna iako su živela u teškim uslovima. Najstarija devojčica je najviše pomagala, umela je da umesi hleb, skuva ručak i pospremi po kući. Ona je sada u bolnici i molimo se da prežive i ona i otac - kažu u selu.

Agregat koristili za grejanje i osvetljenje

U trošnoj kući Ahmetovići su koristili agregat za osvetljenje i grejanje, pa se pretpostavlja da su se dečak, njegova starija sestra i otac nagutali otrovnog dima zbog kvara na aparatu.

Uviđaj na mestu tragedije su obavili pripadnici policije iz Loznice, a istragu sprovodi osnovno javno tužilaštvo koje je naredilo i obdukciju tela nastradalog dečaka.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike