Detalji tragedije kod Lovćenca: Jedna devojka jedinica, a druga trebalo da prespava to veče kod drugarice

19.10.2020

17:51 >> 18:10

0

Autor: M. I.

Tela iz kanala i automobila koji je bio u potpunosti smrskan morali su da izvlače vatrogasci

Detalji tragedije kod Lovćenca: Jedna devojka jedinica, a druga trebalo da prespava to veče kod drugarice
Copyright Pixabay/fsHH

Srednjoškolke M. V. (17) iz Vrbasa i B. P. (17) iz Lovćenca i Danilo Dabanović (22), koji su poginuli nakon stravične saobraćajne nesreće u noći između subote i nedelje, proveli su veče pred tragediju zajedno u jednom od obližnjih naselja.

Kako piše Blic, devojka iz Vrbasa je trebalo da ostane u Lovćencu, da spava kod drugarice.

Podsetimo, vest o pogibiji maloletnih devojaka i mladića starog samo 22 godine potresla je celu Srbiju i u nedelju ujutru. U kanalu kod mosta u koji su udarili automobilom make “BMW“, kojim je upravljao Dabanović, pronađena dva tela, a treće u kolima.

Tela iz kanala i automobila koji je bio u potpunosti smrskan morali su da izvlače vatrogasci.

Poginule devojčice i mladić su pronađeni tek ujutru.

– Niko od nas juče ništa nije znao. Ni gde su bili, ni šta se i kako desilo. Uglavnom smo mislili da su drugaricu iz Vrbasa vozili na stanicu, međutim, sada smo čuli da nije tako bilo, već da je devojčica iz Vrbasa trebala da ostane u Lovćencu kod drugarice i da kod nje prespava. Velika tuga je u svim kućama, ogromnu bol osećamo i saosećamo sa roditeljima – priča meštanin Lovćenca.

Prema njegovim rečima devojčica iz Lovćenca je jedinica.

– Ostali su bez svoje jedine mezimice. Bože, koliko su je želeli i voleli. Kako će to da prežive zaista ne znam – priča kroz suze čovek.- Nikome neću da pridikujem, ali ko god je ovaj most ovde napravio tako kako ga je napravio bi trebao da nam objasni čemu on služi i zašto je tako postavljen. Potpuno je neobezbeđen. To nas ljuti, a mladi nisu krivi.

B. P. i Danilo Dabanović biće sahranjeni u utorak u Lovćencu, a B. P. u Vrbasu. U opštini Mali Iđoš, kojoj pripada Lovćenac, u utorak 20. oktobra biće Dan žalosti.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike