"Nasmejani ubica" Čaba Der poručio iz zatvora: Nisam ubijao za novac, samo sam se branio!

21.10.2020

06:45 >> 07:29

0

Umešao sam se u mafijaški rat balkanskih klanova. Imam puno neprijatelja, ali nisam plaćeni ubica. Nikada nisam ubijao za novac, rekao je Čaba Der u video-i

"Nasmejani ubica" Čaba Der poručio iz zatvora: Nisam ubijao za novac, samo sam se branio!
Copyright Čaba Der Youtube/Printscreen

Čaba Der, poznatiji kao „nasmejani ubica“ za kojeg se sumnja da stoji iza brojnih surovih likvidacija širom Evrope, poručio je iz zatvora u Mađarskoj da se kaje zbog žrtava. On kaže da je učestvovao u sukobima blakanskih klanova, ali da nije plaćeni ubica kako se tvrdi!

Čaba Der je u video-intervjuu za mađarsku televiziju rekao da je u januaru 2019. na Banovom brdu ubio Nebojšu Markovića, da bi zaštitio sebe.

Ubistvo na Banovom Brdu u Beogradu Printscreen/YouTube

– Umešao sam se u mafijaški rat balkanskih klanova. Imam puno neprijatelja, ali nisam plaćeni ubica. Nikada nisam ubijao za novac! Kajem se zbog žrtava, ali tako su stvari funkcionisale. Kajem se što sam ubio te ljude, ali takva je bila situacija, branio sam se u mafijaškom ratu. Videćemo šta će mi život dati. Optimista sam, želim da odem odavde – rekao je odlučno Der sa sve maskom na licu, a zatim se osvrnuo na ubistvo u Beogradu.

– Ja sam povukao obarač, ali sam se branio jer su pripadnici kriminalne grupe tog čoveka želeli da me ubiju. Život mi je bio ugrožen, otišao sam tamo da im pokvarim plan da oni dođu u Mađarsku i ubiju mene – rekao je Der demantujući da mu je za to ubistvo plaćeno 8.000 evra.

Ubio zeta Aleksandra Šarca

Aleksandar Šarac Printscreen/Instagram

Nebojša Marković, koga je Der ubio na Banovom brdu je zet Aleksandra Šarca, “pink pantera” koji je upucan u glavu u tržnom centru “Ušće”. Marković nije imao kriminali dosije, pa se u prvom trenutku sumnjalo da je ubijen greškom, a da je prava meta trebalo da bude Šarac.

Prema pisanju mađarskih medija, Čaba Der se dovodi u vezu sa više od deset likvidacija širom Evrope. On se trenutno nalazi u zatvoru u Mađarskoj i čeka da mu počne suđenje. Međutim, kako se navodi, još nije otkrio po čijim nalozima je pucao.

Čaba Der uhapšen je u Pragu gde je, kako se veruje, pripremao novi zločin

Podsetimo, Čaba Der je uhapšen u martu 2019. u Pragu, nekoliko meseci posle hladnokrvnog ubistva Nebojše Markovića na Banovom brdu. On je tokom hapšenja kod sebe imao falsifikovana dokumenta, oružje, ali i periku i opremu za maskiranje, pa se veruje da je pripremao novi zločin. Uhapšen je u hotelu “Amadeus”, gde je iznajmio sobu. Posle hapšenja, izručen je Mađarskoj koja je tragala za njim zbog sumnje da je u septembru 2018. ubio biznismena Lasla V. u Budimpešti.

Posle izručenja priznao je ubistvo biznismena, kao i Markovića. Rekao je da je morao da bira da li će da ubije ili bude ubijen. Na teret mu se stavlja i da je u julu 2018. u kafiću u Amsterdamu, prerušen, prišao stolu i ubio hrvatskog biznismena.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike