Osumnjičeni za silovanje starice u selu kod Svilajnca ima burnu prošlost: U Austriji mu oduzeli decu zbog problema sa alkoholom

23.08.2022

08:10

0

Uhapšen je prekjuče, dan nakon zločina, u Zrenjaninu

Osumnjičeni za silovanje starice u selu kod Svilajnca ima burnu prošlost: U Austriji mu oduzeli decu zbog problema sa alkoholom
Ilustracija - Copyright Profimedia

Muškarac (33) osumnjičen je da je 20. avgusta pretukao i silovao staricu (78) u jednom selu u okolini Svilajnca, uhapšen je prekjuče, dan nakon zločina, u Zrenjaninu.

Muškarac je kobnog dana upao u kuću žrtve, koja mu je komšinica.

- Nasilnik je došao do bakine kuće u subotu između 22.30 i 23 časa. Razvalio je vrata, počeo da je tuče i onda je obljubio, nakon čega je pobegao. Nesrećna žena odmah je pozvala policiju, koja je krenula u potragu za napadačem, objašnjava izvor upoznat sa slučajem i dodaje:

- Idućeg dana pripadnici policije uhapsili su osumnjičenog, ali ne na teritoriji opštine Svilajnac, nego u Zrenjaninu, gotovo 200 kilometara dalje od kuće nesrećne žene. Njemu je određeno zadržavanje i biće izveden na saslušanje, posle čega će Više javno tužilaštvo u Jagodini odlučiti o pritvoru.

Izvor objašnjava da je nesrećna starica u svojoj kući zatečena u ranama i modricama i da je odmah prebačena u bolnicu, gde su detaljnim pregledima ustanovljene povrede karakteristične za silovanje, preneo je Kurir.

Meštani sela u kojem se desio zločin, ističu da je mladić koji je osumnjičen da je napastvovao stariju komšinicu svima poznat kao problematična osoba.

- On s porodicom živi i radi u Austriji, a ovde u selo dolazi povremeno. Dovozi putnike iz Austrije i vraća ih tamo, pa je često dolazio. Sada je ponovo bio u selu, nekoliko dana su ga ljudi viđali, valjda je bio na odmoru, a onda je uradio ovo što je uradio. Navodno je hteo da pobegne u Austriju, pričaju šokirani meštani i dodau: 

- Ima problem sa alkoholom, a koliko smo čuli, i s drugim nedozvoljenim supstancama. U inostranstvu je živeo sa suprugom i decom, a decu su im oduzeli zbog tih problema, pa je svake nedelje morao da ide na testiranja.

Komšije su još otkrile da nikom nije jasno zbog čega je napao nesrećnu ženu jer je reč o starici koja je živela skromnim životom.

- Nema muža, umro joj je pre nekog vremena, a ćerka ne živi s njom. Živela je sama, ceo radni vek provela je na njivi, nije imala mnogo para. Uvek je sa svima bila divna, ode do prodavnice kad joj trebaju namirnice, uvek se fino javi, rekal je jedna od komšinica i dodala:

- Mnogo smo uplašeni, nadamo se da će manijak ostati iza rešetaka. Nikome od nas nije jasan motiv napada.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24Sedam/Kurir

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike