„Pink panter“ dao jemstvo od 200.000 evra: Vladimir opljačkao zlataru u Milanu za 50 sekundi!

21.10.2020

09:15 >> 11:46

0

Vladimir Vujačić (46) se tereti da je pre tri godine sa Beograđaninom Danilom Vučinićem ukrao ručne satove u vrednosti od 200.000 evra u Italiji. Njegova

„Pink panter“ dao jemstvo od 200.000 evra: Vladimir opljačkao zlataru u Milanu za 50 sekundi!
Copyright Kamere snimile pljačku Foto: Printscreen Youtube

Vladimiru Vujačiću (46), pripadniku grupe „ Pink panter“, koji je uhapšen u septembru u Crnoj Gori po italijanskoj poternici zbog sumnje da je u Milanu sa Srbinom Danilom Vučinićem (38) opljačkao zlataru i odneo satove u vrednosti od oko 200.000 evra, pušten je iz ekstradicionog pritvora i određena mu je mera zabrane napuštanja stana u Podgorici.

Reč je o pljačkaškoj akciji od pre tri godine u Milanu, a za koju se sumnja da je glavni „mozak“ bio Srbin Danilo Vučinić iz Beograda, koji je uhapšen u leto 2018. u Švajcarskoj. Veruje se da je Vučinić bio jedan od vođa te grupe, a posle hapšenja je iz Švajcarske izručen Italiji.

Danila Vučinića iz Beograda odala kapljica krvi Foto: Printscreen Youtube

Italija je za Vujačićem 9. septembra raspisala Interpolovu poternicu, a sredinom meseca je uhapšen u Crnoj Gori. Njemu je 15. septembra određen ekstradicioni pritvor u kojem čeka odluku o izručenju toj državi.

– Viši sud u Podgorici prihvatio je da uz jemstvo od 215.500 evra na slobodu pusti „pink pantera“ Vujačića. Određena mu je mera zabrane napuštanja stana u Podgorici. U sudu je objašnjeno da Vujačićeva majka za njega garantuje stanovima i poslovnim prostorima vrednim 87.750 eura i 127.500 eura. Okrivljeni je na saslušanju kod istražnog sudije 25. septembra dao obećanje da do kraja ekstradicionog postupka neće pobeći, niti se kriti, te da bez odobrenja neće napuštati Crnu Goru – navodi se u rešenju suda, i dodaje da ukoliko se Vujačić ne odazove na poziv suda, pritvor će mu biti ponovo biti određen.

Podsetimo, pljačka zlatare „Paradiso Luxury“ dogodila se 20. decembra 2017. u Milanu, a snimak cele akcije osvanuo je u svim italijanskim medijima. Na snimku se vide Vučinić i Vujačić, koji se čak nisu ni trudili da se maskiraju. Najpre su pre pljačke „merkali“ zlataru, a zatim su uleteli u objekat i pokrali skupocene ručne satove. Lopovi su koristili tehniku koju je policija nazvala “razbi i zgrabi”, jer su odneli skupocen plen za tačno 50 sekundi! Dok je Beograđanin čekićem razbijao izloge, Vujačić je držao pištolj uperen u vlasnika, a potom je i sam počeo da krade.

Iako su mislili da su sve savršeno isplanirali, forenzičari su na licu mesta uspeli da pronađu kapljicu krvi. Ispostavilo se da pripadaju Danilu Vučiniću i da se posekao na staklo dok je razbijao vitrine sa satovima. On je lociran i uhapšen u Švajcarskoj, gde se pripremao za novi napad.

„Pink panteri“ u centru pažnje poslednjih dana

Aleksandar Šarac (35), koji je bio član čuvene grupe „Pink panter“, teško je ranjen u subotu u klasičnoj sačekuši na parkingu TC „Ušće“. Napadač mu je ispalio dva hica u glavu, a zatim je bacio oružje i pobegao u nepoznatom pravcu. Mladić Lazar I. (23) iz Beograda osumnjičen je da stoji iza ovog napada, a policija traga za njim. Šarac je i dalje u teškom stanju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike