Određen pritvor kamiondžiji (40) koji je uhvaćen sa 130 kilograma marihuane

21.10.2020

12:08 >> 12:32

0

Određen pritvor kamiondžiji (40) koji je uhvaćen sa 130 kilograma marihuane
Copyright Foto: MUP

J. P. (40) iz Ljubovije, koji je uhapšen pre nekoliko dana na prelazu Vatin, kada je u prikolici kamiona kojim se uputio ka Poljskoj pronađeno oko 130 kilograma marihuane, saslušan je u Višem javnom tužilaštvu u Pančevu, nakon čega mu je određen pritvor.

Foto: MUP

Njemu je na predlog tužilaštva, sudija Višeg suda u Pančevu odredio pritvor zbog okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi mogao da utiče na svedoke koji tek treba da budu ispitani u sklopu istrage, zbog činjenice da mu se na teret stavlja krivično delo za koje je propisana kazna zatvora veća od 10 godina, kao i zbog načina izvršenja dela koje je dovelo do uznemirenja javnosti, a koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Protiv J. P. je pokrenuta istraga zbog sumnje da se bavio trgovinom droge.

Foto: MUP

Osumnjičenom se stavlja na teret da je 18. oktobra ove godine, oko 5 časova, na graničnom prelazu između Srbije i Rumunije, a prilikom izlaska iz Srbije, prevozio radi dalje prodaje marihuanu u ukupnoj količini od 129,68 kilograma. Droga je bila upakovana u 130 paketa.

Marihuana je otkrivena prilikom carinske kontrole priključnog vozila teretnog motornog vozila kojim je upravljao osumnjičeni, u fabričkoj šupljini koja se koristi prilikom prevoza valjkastog tereta, a preko koje je bila postavljena drvena oplata zbog prevoza robe. Kod J. P. u torbici pronađeno je i 36 tableta leka “Bromazepam”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike