Odloženo suđenje glumcu zbog droge: Vidaković se nije pojavio!

24.12.2020

11:34 >> 11:46

0

Glumac se nakon dva dana temperature, po preporuci iz kovid ambulante, nalazi u samoizolaciji. Sutra se testira na kovid

Odloženo suđenje glumcu zbog droge: Vidaković se nije pojavio!
Copyright Bane Vidaković dolazi u sud Photo: Antonio Ahel/ATAImages

Poznati glumac Branko Bane Vidaković danas se nije pojavio na suđenju pred Višim sudom u Beogradu, povodom optužbi za nedozvoljeno držanje droge za ličnu upotrebu! Vidaković je imao kontakt sa osobom koja je zaražena koronavirusom!

Kako saznajemo, Vidaković ima visoku temperature zbog čega se nije pojavio na ročištu. Vidakovićev advokat Momčilo Bulatović rekao je da se glumac nakon dva dana temperature, po preporuci iz kovid ambulante, nalazi u samoizolaciji i i da će se sutra u Torlaku testirati na kovid.

U ovom slučaju sa Vidakovićem optužen je i muzičar Ilija Marković, ali za teže krivično delo koje se tiče preprodaje droge.

Bane Vidaković ATAImages/Antonio Ahel

Vidakoviću je danas trebalo da počne suđenje pred Višim sudom u Beogradu, pošto je sud odbacio sporazum o priznanju krivičnog dela između Vidakovića i Višeg javnog tužilaštva, jer nije sadržao sve kriterijume propisane Zakonikom o krivičnom postupku.

Na opuženičkoj klupi danas je trebalo da se nađe i Marković, međutim, njegova advokatica nije stigla da izvrši uvid u spise predmeta.

Takođe, njegova advokatica, koja mu je dodeljena po službenoj dužnosti, Aleksandra Stojanović, rekla je da je do ponedeljka bila na bolovanju, te da s obzirom da je postavljena za branioca, dok je bila na bolovanju nije uspela da izvrši uvid u spise predmeta, kao i da nije stigla da poseti Markovića.

Suđenje je odloženo za 19. januar. Sudija je donela odluku da se postupak spoji i da se donese jedinstvena odluka.

Pročitajte još:

Podsetimo, Vidaković i Ilija Marković uhapšeni su 17. jula, kada je policija kod njih pronašla 20 grama heroina, koji je bio sakriven u medicinskoj zaštitnoj masci Markovića, u trenutku kada su, kako su tada preneli mediji, seli u automobli “ford” i pokušali da pobegnu policijskoj patroli.

Tokom pretresa stana na Vračaru, u kojem živi poznati glumac, inspektori su pronašli dve vagice i još 10 grama narkotika. U prvoj fazi obojica su bila osumnjičena za dilovanje heroina, ali je istragom utvrđeno da je glumac drogu koristio za lične potrebe.

Glumcu za neovlašćeno držanje droge za sopstvenu upotrebu preti novčana kazna ili zatvor do tri godine, a kako se navodi, optužnica protiv njih je predata sudu 12. avgusta.

Inače, muškarac Ilija Marković (40), koji je uhapšen zajedno sa Vidakovićem, optužen je zbog preprodaje droge, odnosno za mnogo teže krivično delo – neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, za koje je zaprećena kazna zatvora od tri do 12 godina.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike