Deviznog penzionera ubili, vezali i bacili u septičku jamu: Policajac na uviđaju ukrao 33.000 evra, koje je prokockao i propio!

10.08.2022

06:15

0

Pre nego što je ubačeno u jamu, telo Imrea Pala vezano je žicom, a za noge su zakačeni tegovi, kako bi ono potonulo

Deviznog penzionera ubili, vezali i bacili u septičku jamu: Policajac na uviđaju ukrao 33.000 evra, koje je prokockao i propio!
Imre Pal Bač - Copyright Printscreen/YouTube/Radio-televizija Vojvodine

Telo deviznog penzionera, sedamdesetpetogodišnjeg Imrea Pala iz Bača pronađeno je, pre tačno devet godina, ispod betonske ploče u septičkoj jami u dvorištu njegove kuće, u Ulici Ive Lole Ribara 12 na periferiji Bača, u kojoj je živio sam. Počinioci ovog gnusnog zločina su uhapšeni i osuđeni, a Apelacioni sud im je smanjio kazne. Osuđen je, međutim, i bivši rukovodilac grupe za uviđaje i operativne poslove u novosadskoj policiji koji je, tokom uviđaja posle ubistva Pala, ukrao 33.097 evra.

Imre je prie smrti zverski mučen. Ubijen je hicima iz vatrenog oružja, posle čega je njegovo telo bačeno u septičku jamu. Pre nego što je ubačeno u jamu, Imreovo telo je vezano žicom, a za noge su bili zakačeni tegovi, kako bi telo potonulo. Kako bi Imre bio izvučen sa dna, vatrogasci iz Bača morali su da isprazne septičku jamu.

Printscreen/YouTube/Radio-televizija Vojvodine
 

Imre Pal je bio devizni penzioner, koji je radni vek proveo u Nemačkoj. Leti je dolazio u rodni Bač i boravio u porodičnoj kući. Komšije kažu da bi Imre ostajao u Baču do kasne jeseni, posle čega bi se vraćao u Nemačku.

Kuća je bila potpuno ispreturana i odnete su bile neke stvari. Očigledno je bilo da je ubistvo počinjeno iz koristoljublja, a svi tragovi ukazivali su da su ubice bile vrlo surove. Oni su najpre vezali, a zatim mučili starca kako bi im priznao gde drži novac. Ubili su ga sa dva metka, a onda telo bacili u septičku jamu.

Da se nešto desilo mirnom penzioneru, prvi je posumnjao Imreov prijatelj koji ga je čekao da dođe kod njega u Vajsku. Budući da se Imre nije pojavio, prijatelj je došao u Bač.

Prijatelj zvao policiju

Kad je došao, zatekao je otključana vrata kuće i ispreturane stvari. Dozivao je prijatelja, a onda je, uznemiren i uplašen prizorom, pozvao je policiju. Tokom uviđaja tragovi su inspektore odveli do septičke jame, na čijem dnu je nađeno telo.

Pare koje je ukrao na uviđaju prokockao i propio

Jovan Maksić, zvani Maksa, iz Bačkog Jarka, bivši rukovodilac grupe za uviđaje i operativne poslove u novosadskoj policiji, proglašen je u Višem sudu krivim zbog zloupotrebe službenog položaja i osuđen na tri godine zatvora. Sud je utvrdio da je prilikom uviđaja za teško ubistvo Imrea Pala u Baču ukrao 33.097 evra, koje je kasnije prokockao i propio.

Poznanici ubijenog penzionera rekli su da se Imre pre 20 godina razveo od žene, koja je takođe radila u Nemačkoj.

Printscreen/YouTube/Radio-televizija Vojvodine
 

- On je bio preterano uredan, u njegovoj kući sve je bilo pod konac! Bio je uredniji od mnogih žena. Mnogo je vodio računa o kući, iako je samo leto provodio u njoj. Njegove umetničke slike stajale su na zidu kao pod konac. Kako sam čuo od policije, sada je sve ispreturano! Nema sumnje da su ga ubili zbog para i dragocenosti koje je imao u kući. On je penziju dočekao u Nemačkoj kao kamerman na televiziji i neko je očigledno znao da ima pristojne prihode - ispričao je komšija koji je želeo da ostane anoniman.

Kod osumnjičenog dva pištolja

Novosadska policija je, u saradnji sa Policijskom upravom u Somboru, uhapsila dve nedelje kasnije u Bačkom Gračacu Dragana Nikolića, osumnjičenog za teško ubistvo u Baču. Prilikom hapšenja, kod Nikolića su pronađena dva pištolja, od kojih je u jednom metak bio u cevi.

Zbog sumnje da je počinio isto krivično delo, policija je u četvrtak uhapsila i jednog tada maloletnog sedamnaestogodišnjaka iz Bača, kojem je nadležni istražni sudija Višeg suda u Novom Sadu, posle saslušanja, odredio pritvor. Osim njega, uhapšen je i S. N., osumnjičen za pomaganje počiniocima posle krivičnog dela.

Maloletnik dobio 60 evra

Tokom saslušanja u policiji, maloletni K. B. je priznao da je zajedno s Draganom ubio penzionera.

- Dobio sam za to oko 60 evra. Ne znam koliko su otac i sin, koji nas je posle kolima vozio i sakrivao, uzeli za sebe para. Ali, koliko sam čuo, bilo je nešto malo više od hiljadu evra - rekao je na saslušanju K. B.

Trojica iz Bača se terete da su 7. avgusta, rano ujutru, došli u Palovu kuću. Nesrećnog čoveka tukli su pištoljem i pajserom tražeći novac. Pretpostavljali su da ga ima, jer je Pal radni vek proveo u Nemačkoj radeći kao snimatelj na jednoj tamošnjoj televiziji. I posle penzionisanja je, ispričali su njegovi sugrađani, živeo u Nemačkoj, ali je preko leta dolazio u rodni Bač.

Iz kuće su odneli nešto novca i dokumenta, a uveče su se vratili u kuću ubijenog da odnesu predmete, koji bi ih mogli dovesti u vezu sa ubistvom. Njih su, zajedno sa peškirima kojima su  očistili terasu i beton u dvorištu, kasnije zapalili, a iz Palove kuće svojim automobilom ih je odvezao S. N.

Apelacioni sud u Novom Sadu smanjio je kazne Draganu Nikoliću i Kristijanu Bartoloviću, koji je u međuvremenu postao punoletan, zbog ubistva Pala. Nikoliću je kaznu smanjio sa 32 godine zatvora na 20 godina, a Bartoloviću, koji je u vreme ubistva bio maloletan, sa sedam na pet godina maloletničkog zatvora.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike