Carinski agent se brani ćutanjem: Nije hteo da govori kako je na prevaru došao do luksuznih kvadrata u srcu Beograda!

29.07.2022

11:39

0

Autor: 24sedam

Carinski agent se brani ćutanjem: Nije hteo da govori kako je na prevaru došao do luksuznih kvadrata u srcu Beograda!
Aleksandar J (2) - Copyright Printscreen/Facebook/Aleksandar J.

Aleksandar Jandrić (49) saslušan je danas U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu zbog sumnje da je zloupotrebom ovlašćenja, koja je imao kao carinski agent za kompaniju "C&A MODA RS" doo Beograd, oštetio bužet Srbije i sebi pribavio imovinsku korist od preko 750 miliona dinara.

On je na saslušanju negirao krivicu i nije hteo da odgovara na pitanja tužioca. Tužilaštvo je preložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da mu odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva, da ne uticao na svedoke i da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Naredbom ovog tužilaštva njemu je zabranjeno raspolaganje stanom u kuli B Beograda na vodi i garažnim mestom, zatim sa dva stana na Novom Beogradu i dve garaža, a blokirani su mu i bankarski računi i računi sa njim sa njim povezanih lica - saopšteno je iz tužilaštva.T-

Jandrić se sumnjiči da je u svojstvu carinskog agenta sa kvalifikovanim elektronskim sertifikatom, zaposlen u privrednom društvu "Quehenberger Logisticc SRB" doo Šimanovci počinio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u periodu od 2019. do septembra 2021. godine i krivično delo pranje novca tokom 2019. i 2020. godine.

Sumnja se da je on iskorišćavanjem svojih ovlaš'enja carinskog agenta za kompaniju "C&A MODA RS" doo Beograd sačinjavanjem i overavanjem carinsko-finansijske dokumentacije sa neistinitom sadržinom (carinske deklaracije i ino-fakture) za robu koja je iz Kine dopremana kontejnerskim brodom u Rijeku, posredstvom hrvatskih autoprevoznika transportovao u Srbiju.

Na ovaj način je, kako se sumnja, na osnovu 65 spornih carinskih deklaracija pribavio protivpravnu imovinsku korist od 750.562.946,52 dinara. Tako stečeni novac je ulagao u kupovinu zaplenjenih nekretnina, iako je znao da potiče iz krivičnog dela.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike