Potera u Prokuplju: Pobegao policajcima iz tužilaštva, našli ga kod majke!

23.10.2020

09:35 >> 10:37

0

Muškarac je trebalo da bude saslušan u prokupačkom Osnovnom tužilaštvu

Potera u Prokuplju: Pobegao policajcima iz tužilaštva, našli ga kod majke!
Copyright Osnovno tužilaštvo u Prokuplju/Google Maps

Dvojica policajaca iz Prokuplja udaljeni su sa posla, jer im je uhapšeni muškarac prilikom sprovođenja iz zatvora u tužilaštvo pobegao.

U Policijskoj upravi Prokuplje saznajemo da je osumnjičenom muškarcu (35) određeno zadržavanje 25. septembra, a da se incident dogodio dan kasnije.

– Dvojica pripadnika policijske ispostave Prokuplje sproveli su iz zgrade Okružnog zatvor au zgradu Osnovnog javnog tužilaštva muškarca (35), kome je prethodno bilo određeno zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je progutao paketić sa prahom za koji se sumnja da je droga, kao i da je potom lakše povredio dvojicu policajaca pokušavajući da pobegne – kažu iz prokupačke policije.

Prilikom saslušanja u tužilaštvu osumnjičeni požalio na zdravstvene tegobe, pa su ga policajci po nalogu zamenika tužioca odvezli do Doma zdravlja, kako bi mu bila ukazana medicinska pomoć.

– Osumnjičeni je potom bio vraćen u tužilaštvo. S obzirom na to da se ponovo požalio na mučninu, policajci su ga odveli do toaleta i skinuli sredstva za vezivanje, nakon čega je pobegao. Pola saat kasnije, policijski službenici pronašli su osumnjičenog u stanu njegove majke i vratili ga na saslušanje u tužilaštvo – dodaju iz policije.
U Policijskoj upravi u Prokuplju podneta je inicijativa za pokretanje disciplinskog postupka protiv dvojice policijskih službenika zbog teške povrede službene dužnosti i oni su do okončanja disciplinskog postupka udaljeni sa posla.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike