Metak u cevi za Vukotića: Nikšićaninu obećali pola miliona evra za ubistvo vođe "škaljaraca"!

23.10.2020

13:18 >> 21:53

0

Autor: E. H.

Kod uhapšenog Petra Mujovića inspektori pronašli kriptovani telefon u kojem su nadimci osoba koje su i porukama naručili smrt Jovana Vukotića. Identitet ti

Metak u cevi za Vukotića: Nikšićaninu obećali pola miliona evra za ubistvo vođe "škaljaraca"!
Jovica Vukotić Printscreen

Nikšićanin Petar Mujović, koji je pre dva dana naoružan pratio vođu “škaljarskog klana” Jovana Vukotića, prihvatio je da za pola miliona evra likvidira ovog Kotoranina. Ubistvo je osujetio Vukotićev telohranitelj koji ga je razoružao i predao policiji.

Iz policije su juče zvanično saopštili da Mujovića terete “samo” za nedozvoljeno držanje oružja. Pozivajući se na izvore iz istrage Televizija “Vijesti” je objavila je da je Mujović prihvatio da za ogroman novac ubije Vukotića i da je kod njega pronađen kriptovani telefon u kojem su nadimci osoba koje su i porukama naručili Vukotićevo ubistvo.

– Identitet tih osoba nije saopštio – prenose TV “Vijesti”.

Atentator sprema zasedu Vukotiću ispred policijske stanice u Kotoru

Uhapšeni je brat Radovana Mujovića, a obojica su navodno članovi nikšićkog ogranka kavačkog kriminalnog klana. Prema nezvaničnim informacijama, inspektorima je navodno priznao da je naoružan čekao da ubije Vukotića dok se u tužilaštvu branio ćutanjem.

Dragoljub Ćetković, Vukotićev telohranitelj, primetio je ispred policijske stanice Mujovića, a potom i da kod sebe ima češku “zbrojevku”. Kasnije je utvrđeno da je pištolj bio spreman za upotrebu, sa metkom u cevi! Tada ga je Ćetković navodno savladao, a potom su pritrčali i inspektori koji su mislili da se njih dvojica tuku. Vukotić je za to vreme bio u policijskoj stanici gde je pozvan da da izjavu u svojstvu građanina.

Vukotić je pre dve noći za “Vijesti” kazao da svoj život više neće prepuštati nikome u ruke.

– Dva puta sam izašao iz kuće od kada sam na slobodi i oba puta policija hoće da me privede, pre toga mi pretresaju automobile, drže me na ulici kao glinenog goluba. Od sada, ako mi se bilo što desi, moja porodica i prijatelji, policiju će smatrati direktno odgovornom – rekao je taj Kotoranin.

Vukotića saslušavali zbog dvostrukog ubistva na Veruši

Nemanja Prelević Foto: Facebook

Prema saznanjima “Dnevnih novina”, Vukotić je saslušan u svojstvu građanina povodom likvidacije dvojice Podgoričana na Veruši, koja se dogodila u subotu veče. Naime, policija sumnja da je likvidacija naručena i da ima veze sa obračunima klanova.

Podsetimo, najmanje tri osobe učestvovale su u ubistvu Podgoričana Nemanje Prelevića (28) i Danila Pekovića (18), koji su ubijeni u subotu, ali su njihova tela pronađena dan kasnije. Kako se sumnja, napadači su zakucali na vrata Prelevićeve vikendice, pa ga izrešetali, a onda nastavili da pucaju i ubili i Pekovića.

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi