Određen pritvor četvorici "pink pantera" zbog pljačke u Diseldorfu

24.12.2020

14:15 >> 15:50

0

Sumnja se da su 14. decembra opljačkali juvelirnicu Breguet. Tom prilikom oni su oduzeli skupocene markirane ručne satove u vrednosti od tri miliona evra

Određen pritvor četvorici "pink pantera" zbog pljačke u Diseldorfu
Copyright Pixabay/Printscreen/Youtube

Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana četvorici osumnjičenih da su 14. decembra opljačkali juvelirnicu „Breguet” u Diseldorfu sa još jednom nepoznatom osobom i tom prilikom uzeli skupocene, markirane ručne satove, čija vrednost iznosi oko tri miliona evra.

Osumnjičenom N. S., za kojeg se sumnja da je organizator ove grupe, pritvor je određen da ne bi uticao na svedoke i ponovio krivično delo, a N. B. da ne bi ponovio krivično delo. A. J. i S. Š. pritvor je određen zbog opasnosti od bekstva, kao i da ne bi uticali na svedoke ili ponovili krivično delo.

Protiv ovog rešenja osumnjičeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe u roku od tri dana, saopšteno je iz Višeg suda u Beogradu.

Podsetimo, oni su u ponedeljak uveče uhapšeni po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal zbog sumnje da su od 14. do 21. decembra u Diseldorfu, u Nemačkoj, i u Beogradu organizovali kriminalnu grupu i terete se za udruživanje radi vršenja krivičnih dela, razbojništvo i prikrivanje.

Pročitajte još

Sumnja da je N. S., a po prethodnom dogovoru sa N. B., organizovao S. Š. i A. J., koji su iz Beograda otišli u Nemačku da bi 14. decembra opljačkali juvelirnicu. Tom prilikom oni su oduzeli skupocene markirane ručne satove u vrednosti tri miliona evra.

N. S. je uhapšen u Beogradu kada je sedam skupocenih ručnih satova (koje je prethodno prokrijumčario iz Nemačke u Srbiju) marke „Breguet” (ukupne vrednosti 352.440 evra) predao radi dalje prodaje N. B. Od njega su satovi privremeno oduzeti, dok su S. Š. i A. J. uhapšeni u neposrednoj blizini stana gde živi N. S..

Policijski službenici SBPOK su na ruci N. S. pronašli i oduzeli jedan sat marke „Breguet”, dok su pretresom stana koji koristi u centru grada u Beogradu pronašli i privremeno oduzeli 33 ručna sata, svi marke „Breguet”, i jednu zlatnu narukvicu iste marke, ukupne vrednosti 2.700.000 evra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike