Tragedija na pružnom prelazu u Batajnici: Voz usmrtio biciklistu!

21.07.2022

15:48

0

Policija obavila razgovor sa mašinovođom i očevicima tragedije

Tragedija na pružnom prelazu u Batajnici: Voz usmrtio biciklistu!
BG voz - Copyright AP/Darko Vojinović

Muškarca koji se nalazio na pružnom prelazu u Batajnici usmrtio je voz. Tužilac je naredio da se telo preveze u Institut za sudsku medicinu radi obdukcije.

- Bilo je jezivo gledati nesreću. Voz ga je vukao više od jednog kilometra. Ne znamo šta se dogodilo. Da li je muškarac izvršio samoubistvo ili se radi o nesrećnom slučaju - kaže jedan od očevidaca tragedije.

Policija je obavila razgovor sa mašinovođom i očevicima tragedije.

O ovom slučaju oglasila se i služba "Infrastrukture železnice Srbije". Biciklista koji je prelazio prugu u Batajnici, poginuo je danas kada je u 15.12 sati na njega naleteo putnički voz, navodi se u saopštenju.

Navode da je putni prelaz bio obezbeđen spuštenim polubranicima, svetlosnim saobraćajnim znacima i vertikalnom drumskom signalizacijoma.

"Svi uređaji na putnom prelazu u trenutku nesreće bili su u funkciji i ispravno radili. Obavešteni su predstavnici MUP-a i Hitna pomoć", kaže se u saopštenju.

Putnički voz saobraćao je iz Beograd Centra za Novi Sad i iz stanice Prokop je krenuo u 15 sati.

Železnički saobraćaj između Beograda i Novog Sada nije u prekidu "Infrastruktura železnice Srbije" žali zbog nesreće koja se dogodila i izražava saučešće porodici nastradale osobe, navodi ta kompanija.

U saopštenju apeluju i upozoravaju da se na putnim prelazima poštuju propisi i saobraćajna signalizacija i da se pruga ne prelazi kada je rampa spuštena, jer samo tako mogu da se izbegnu ovakve tragedije i sačuvaju ljudski životi.

"Ni jedno tehničko - tehnološko rešenje ne može da spreči tragediju, ako se učesnici u saobraćaju ponašaju nesavesno i neodgovorno prema sebi i drugima", poručili su iz te kompanije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike