Dvojica uhapšena zbog ubistva Srbina i ranjavanja Bosanca u Španiji: Pucnjavi prethodio obračun oko droge?

14.07.2022

19:13

0

Krvavi obračun u Granadi odigrao se između dve bande sa po četiri člana na obe strane

Dvojica uhapšena zbog ubistva Srbina i ranjavanja Bosanca u Španiji: Pucnjavi prethodio obračun oko droge?
Copyright Španska policija/Printscreen/Youtube

Španska policija uhapsila je dve osobe za koje sumnja da su povezane sa ubistvom Srbina i ranjavanjem državljanina BiH u Granadi, dok se za četiri osobe još traga.

Kriminalni profil preminulog Srbina i ranjenog Bosanca navode na sumnju da je incident koji se dogodio sinoć oko 19 časova povezan sa trgovinom drogom. Nije poznato da li je reč o obračunu ili krađi droge između dve suprotstavljene bande.

Navodno se te večeri na mestu incidenta okupilo osam osoba, po četiri pripadnika obe bande. U razmeni hitaca ubijen je 44-godišnji Srbin i teško ranjen bosanski državljanin, koji su po svemu sudeći bili pripadnici iste bande.

Pixabay
 

Policija pretražuje okolnu šumu kako bi pronašli drogu ili oružje iz kog je pucano. Policija takođe namerava da ispita ranjenog Bosanca, kada bude zdravstveno sposoban da odgovara na njihova pitanja.

Praksa je do sada pokazala da u većini slučajeva oni odbijaju da govore i sarađuju sa policijom, zbog posebnog kodeksa ponašanja koji vlada među kriminalnim bandama.

Bosanac je ranjen u stomak i iako su lekari odeljenja za neurotraumatologiju sinoć uspeli da ga stabilizuju, danas i dalje pomno prate njegovo stanje. Izvori iz bolnice kažu za španski portal Ideal.es da njegov život nije u opasnosti.

Ranjeni Bosanac prebačen je sinoć oko 19 sati helikopterom u bolnicu sa parkinga, gde je prethodno izbila pucnjava. Telo preminulog Srbina nalazi se na Institutu za legalnu medicinu u Granadi i čeka se obdukcija.

Zdravstvene ekipe koje su juče posle podne poslate na lice mesta pokušale su da ožive Srbina izvođenjem kardiopulmonalnih manevara oporavka, ali mu vitalni znaci nisu reagovali. Preminuo je na istom mestu gde je bio izrešetan mecima.

Civilna garda nastavlja sa istragom kako bi otkrila šta se dogodilo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike