Čovek koji je u Hrvatskoj poginuo bio poznat srpski biznismen: Supruga mu je govorila da proda motocikl, ali on je...

02.07.2022

08:09

0

Bo je duša od čoveka. Uzoran sin, suprug, roditelj i poslovni partner...

Čovek koji je u Hrvatskoj poginuo bio poznat srpski biznismen: Supruga mu je govorila da proda motocikl, ali on je...
Ilustracija - Copyright AP Photo/Michael Sohn

Tako u Sivcu pričaju o svom sugrađaninu Nikoli Pejinu (47), koji je u sredu uveče, oko 20.15, poginuo vozeći motocikl na putu Tisno - Kapela kod Šibenika. Nikola je, kako je saopštila hrvatska policija, nastradao upravljajući motociklom marke BMV, velikom brzinom, posle izlaska iz jedne krivine izleteo na kameno-zemljanu površinu i udario u betonski stub, a potom sleteo u nisko rastinje i udario u kameno-betonski potporni zid.

Nikola, koji je bio vlasnik firme "Nina-Plast 025", jedne od najpoznatijih zanatskih radnji za proizvodnju plastičnih kesa u našoj zemlji, putovao je do Šibenika sa svojim prijateljem i bivšim radnikom, kojem je prodao svoj prethodni motocikl. Pošli su na put dug oko 700 kilometara, u rodni kraj Nikolinog drugara, koji je vozio ipred njega i prošao opasnu krivinu, ali je delić sekunde, kažu njegovi poznanici, učinio da Pejin, koji je bio iskusan vozač i antialkoholičar, izgubi kontrolu.

- Supruga mu je govorila da proda motocikl, ali on je od silnog pritiska, koji je imao na poslu, morao da nađe sebi oduška. Vozio je motocikl, plivao, trčao... Voleo je slobodu i život - priča njegov prijatelj i ističe da je Nikola, iako je bio potpuno predan poslu, nalazio vremena da sa svakim popriča i pruži pozitivnu energiju.

- Bio je duboko religiozan. Sad neverovatan smisao dobija pesma koju mi je poslao u poslednjoj poruci, a čiji refren glasi: "Kakav dan biće to, kada smrt i svako zlo, suze sve sa lica mog, za večnost svu ukloni Bog".

Primer poštenja

Sivčani pričaju da je Nikola bio neverovatno sposoban preduzetnik, koji je u biznisu bio 24 sata dnevno.

- On je jedan od retkih, koji je sve što ima stekao sa svojih deset prstiju, savesnim i poštenim radom - kažu njegovi sugrađani.

Nikola je iza sebe ostavio suprugu i petoro dece, sinove od 21, 13 i pet godina i kćeri od 23 i osam godina.

- Nikoline supruga, ćerka i rođena sestra rade u njegovoj firmi, a u posao je potpuno upućen i njegov sin. Nedavno je kupio prostor za nove hale i skladišta, što bi značilo nova radna mesta, pored postojećih tridesetak u njegovoj firmi, za ljude iz našeg sela.

Nadamo se da će njegovi najmiliji, uprkos strašnom šoku i prevelikom bolu, naći snage da održe preduzeće, koje je bilo Nikolin ponos - kaže jedan od njegovih radnika.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike