Joca Amsterdam tajno sniman: Milo Đukanović naručio ubistvo vlasnika "Nacionala"!

27.10.2020

09:47 >> 14:04

0

Autor: E. H.

Hrvatski nedeljnik Nacional, čiji je vlasnik Ivo Pukanić ubijen, ekskluzivno objavio transkript razgovora koji sa zločinom povezuje predsednika Crne Gore

Joca Amsterdam tajno sniman: Milo Đukanović naručio ubistvo vlasnika "Nacionala"!
Copyright Profimedia

Ugledni hrvatski nedeljnik “Nacional”, čiji je vlasnik Ivo Pukanić ubijen 23. oktobra 2008. godine, objavio je transkript audio-snimka na kome uhapšeni Sreten Jocić, poznatiji kao Joca Amsterdam, govori o tome kako je aktuelni predsednik Crne Gore Milo Đukanović nalogodavac ubistva Pukanića!

Joca Amsterdam Foto: Printscreen Youtube

Jocić u telefonskom razgovoru iznosi zašto do sada nije prokazao Đukanovića. “Nacional” otkriva i kako je audio-snimak prvo dospeo do policije u BiH, a potom u Hrvatsku, i zašto je osoba koja je snimila ovaj dragoceni materijal Jocića prijavila zbog pretnji.

Ivo Pukanić Foto: Printscreen Youtube

Reč je o snimljenom razgovoru koji je, kako piše “Nacional”, vođen u sasvim drugom kontekstu. U njemu, u jednom trenutku, Joca Amsterdam, koji je još uvek u zatvoru, navodno konstatuje da je mogao biti slobodan čovek da je progovorio o ulozi crnogorskog predsednika u toj priči.

Pre nekoliko dana navršilo se 12 godina od smrti jednog od glavnih ljudi “Nacionala” Ive Pukanića i Nike Franjića, direktora marketinga tog nedeljnika. Uveče 23. okotovra 2008. godine, na parkingu u dvorištu zgrada na uglu Palmotićeve i Stare Vlaške u Zagrebu, eksplodirao je motocikl ostavljen kraj automobila.

Pravosnažnom presudom Apelacionog suda u Beogradu, Joca Amsterdam, koji se nalazi u zatvoru od 2011. godine zbog naručivanja ubistva Gorana Jovanovića, 2015. godine je pravosnažno oslobođen optužbi da je organizovao ubistvo hrvatskog novinara Iva Pukanića, dok je Željku Milovanoviću potvrđena kazna od 40 godina zatvora, na koju je osuđen kao izvršilac ubistva.

Kabinet Mila Đukanovića juče je reagovao povodom pisanja “Nacionala” i ovaj nedeljnik optužio da recikliraju laži o crnogorskom presedniku.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Nacional.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike