Uhapšen Crnogorac sa Interpolove poternice u Beogradu: Učestvovao u pljački nikšićke pošte u kojoj je poginuo radnik obezbeđenja!

20.06.2022

14:47

0

On i još sedmorica muškaraca pretukli su obezbeđenje kundacima, a Mrdak je nastavio da se rva sa jednim od napadača kada je ovaj zapucao na njega

Uhapšen Crnogorac sa Interpolove poternice u Beogradu: Učestvovao u pljački nikšićke pošte u kojoj je poginuo radnik obezbeđenja!
Ilustracija - Copyright AP Photo/Yorgos Karahalis

Nemanja M. (37) iz Crne Gore uhapšen je u Beogradu po međunarodnoj Interpolovoj poternici. On se sumnjiči da je prošle godine učestvovao u oružanoj pljački Pošte u Nikšiću prilikom čega je ubijen pripadnik obezbeđenja Ljubiša Mrdak.

Pored njega, u pljački, koja se desila 20.oktobra, učestvovala su još njih sedmorica, Mitar K., Stojan A., Nemanja M., Petar Z., Srđan S., David B. i Stefan R.

Presreli blindirani kombi

Novac i ostale dragocenosti u nikšićku poštu dovoze se u blindiranom kombiju, tog jutra su u pratnji bila tri lica iz obezbeđenja.

Navodno, čim su radnici obezbeđenja izašli iz vozila oko 9 časova, presreo ih je džip bosanskih registarskih tablica iz kojeg su izašla trojica maskiranih muškaraca.

Kako su ih tada očevici opisali, na sebi su imali duže kabanice, sa kapuljačama na glavi i puškama.

Obezbeđenje su napali kundacima i biber spejom, uspeli su da onesposobe dvojicu muškaraca, a Mrdak je nastavio da se rva sa jednim od napadača koji ga je upucao iz neposredne blizine.

Dok su se njih dvojica borili, druga dvojica su pakovala džakove novca u svoje vozilo.

- Čuli smo pucnjavu. Pljačka se odvijala munjevitom brzinom. Potrčali smo da pomognemo čuvarima. Jedan poštar je pozvao policiju, drugi hitnu pomoć. Pljačkaši su se brzo udaljili - rekao je jedan od očevidaca pljačke.

Nakon pljačke su pobegli, a policija je pronašla njihovo vozilo, zapaljeno na putu od Nikšića prema Šavniku i Plužinama

Mrdak je kasnije preminuo u bolnici. Bio je oženjen, imao sina i ćerku, a nedavno je dobio i unuče.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike