Porodično nasilje "cveta" na Kosmetu: Za 24 sata prijavljeno čak 13 slučajeva!

19.06.2022

16:18

0

Napadali su muškarci uglavnom svoje supruge, partnerke, ali i druge članove porodica

Porodično nasilje "cveta" na Kosmetu: Za 24 sata prijavljeno čak 13 slučajeva!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Protekla 24 časa ma Kosmetu bila su rekordna kada je u pitanju porodično nasilje. Napadali su muškarci uglavnom svoje supruge, partnerke, ali i druge članove porodica. Policiji je prijavljeno 13 ovakvih slučajeva za samo 24 sata, prenosi Kossev.

U Prištini je juče uhapšen muškarac osumnjičen da je fizički napao svog oca, koji je posle zadobijenih povreda medicinski zbrinut. Njemu je određen pritvor. U Kosovu Polju uhapšen je muškarac osumnjičen da je pretio i fizički nasrnuo na svoju partnerku i njemu je određen pritvor.

U Lipljanu je uhapšen još jedan muškarac zbog napada na svoju suprugu, ali je on pušten u međuvremenu, da bi se slučaj vodio kroz redovan postupak. U Gračanici je žena prijavila svog supruga u petak da je dan ranije, pod dejstvom alkohola, rušio kućni nameštaj i izazvao nasilje u porodici. On je potom i uhapšen, a određen mu je i pritvor.

I u Obiliću je supruga prijavila svog muža zbog kontinuiranog fizičkog i psihičkog nasilja nad njom i njihovim sinom. Ovaj slučaj je pod istragom. U Kačaniku je uhapšen muškarac nakon što je fizički napao svoju suprugu koja je lekarski zbrinuta. I njemu je određen pritvor.

U Dragašu je žena prijavila supruga da ju je on bez verbalnog spora fizički napao i to dva dana ranije. Međutim, suprug je u bekstvu.

Uhapšen je još jedan muškarac u Dragašu zbog nasilja nad svojim roditeljima. On je nakon svađe nasrnuo na njih. I njemu je određen pritvor.

Profimedia
 

A u Prizrenu je muškarac uhapšen, jer se sumnjiči da je takođe nakon svađe nasrnuo na svoju majku i dve maloletne sestre. Jednoj od žrtava je ponuđena medicinska pomoć, dok je osumnjičenom nasilniku određen pritvor. Više slučajeva porodičnog nasilja dogodilo se u ovom gradu. Priveden je muškarac koji je svojoj majci pretio nožem, a kojeg je ona bila primorana da prijavi.

Još jedna žena prijavila je svog muža u istom gradu zbog kontinuiranog psihičkog nasilja nad njom. Nakon razgovora sa oboma, slučaj je prebačen na redovan postupak. I u Đakovici je suprug koristio psihičko zlostalvjanje nad svojom suprugom, kog je ona i prijavila policiji, a i ovaj slučaj je prebačen na redovan postupak.

U Severnoj Mitrovici je sinoć nešto pre ponoći žena prijavila da je suprug fizički napao nakon svađe. Sa njima je obavljen razgovor i odlukom tužioca predmet se vodi u redovnom postupku.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike