Misterija crvene jakne: Ubica Aleksandra Šarca namerno skrenuo pažnju na sebe

28.10.2020

20:02 >> 19:37

0

Autor: N. Gavrilov

Lazar I. (23) koji se sumnjiči za zločin u tržnom centru Ušće nije slučajno obukao jaknu drečave boje. Isto je uradio i ubica Branislava Lainovića Dugog

Misterija crvene jakne: Ubica Aleksandra Šarca namerno skrenuo pažnju na sebe
Copyright Pixabay

Lazar I. (23) koji se sumnjiči da je pripadniku bande „Pink panter“ Aleksandru Šarcu (35) ispalio smrtonosne hice u glavu, prilikom zločina je nosio crvenu drečavu jaknu. Sagovornici 24sedam kažu da to nije uradio slučajno i da se iza ovog krije dobro smišljen plan!

Lazara I. (23) snimile kamere Foto: Printscreen

Napadač je 17. oktobra usred dana prišao Šarcu na parkingu tržnog centra „Ušće“ i pucao u njega, a zatim pobegao. Veliki broj očevidaca zapamtio je da je na sebi imao crvenu jaknu. Mnogima je to bilo čudno jer je u njoj bio prilično upadljiv. Ipak, on do danas nije pronađen.

– Uglavnom kada nose takve drečave boje poput crvene ili na primer žute to čine namerno! Jakne tih boja lako upadnu u oči jer kada se dogodi zločin prvi svedoci će reći: „Jeste, mi smo videli tog čoveka u crvenoj jakni!“. Međutim, nakon 100-150 metara atentator je odbacio tu crvenu jaknu i time zavarao trag – objašnjava Božidar Spasić, bivši pripadnik Službe državne bezbednosti i dodaje:

– Štampa krene da piše o ubici u crvenoj jakni, televizija da izveštava, a on je nju odavno odbacio. Glavni cilj takve jakne je da atentator zapravo odvuče pažnju od sebe – navodi Spasić.

Ubistvo Branislava Lainovića Printscreen Youtube/Rudar 7

Ubistvo Šarca nije prvi slučaj u kojem je atentator nosio crvenu jaknu. Branislav Lainović Dugi (65), poznati novosadski biznismen i nekadašnji komandant paravojne formacije Srpska garda ubijen je 20.marta 2000. u Beogradu ispred hotela „Srbija“. Očevici su rekli policiji i novinarskim ekipama da su čuli dva pucnja i da su videli napadača, odevenog u crvenu jaknu, kako beži prema obližnjem naselju „Šumice“.

Dalibor Matović i Željko Ražnatović Arkan Foto: Printscreen Youtube/Rudar7

Svi su izveštavali i o ubici u crvenoj jakni kada je 2004. godine na terasi kafića u centru Beograda ubijen je Dalibor Mateović (29), brat Zvonka Mateovića, svedoka ubistva Željka Ražnatovića Arkana.

Spasić kaže i da su se crvene jakne često pronalazile i među izgoretinama „audija“ koji su paljeni nakon sačekuša početkom dvehiljaditih.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike