Taksisti sa Pančevačkog mosta određeno zadržavanje: Video čoveka, ali nije znao da ga je udario?!

13.06.2022

15:36

0

Autor: M.P.

Izazvao saobraćajnu nesreću u subotu oko jedan sat posle ponoći

Taksisti sa Pančevačkog mosta određeno zadržavanje: Video čoveka, ali nije znao da ga je udario?!
pancevacki-most-foto-katarina-mihajlovic-2 taxi - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović/Pixabay

Osumnjičenom taksisti P.M. (43), za kojeg se sumnja da je  u subotu, jedan sat posle ponoći, izazvao tešku nesreću sa smrtnim ishodom, određeno je zadržavanje u trajanju do 48 časova po rešenju Uprave kriminalističke policije.

On je danas saslušan u prostorijama tužilaštva u prisustvu izabranog branioca i tom prilikom je izneo svoju odbranu.

Osumnjičeni P.M. (43) je priznao izvršenje krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret, ali je izneo svoje viđenje događaja, odnosno rekao da jeste video kontakt ali da nije znao da je udario čoveka.

Nakon saslušanja, tužilaštvo je Prvom osnovnom sudu u Beogradu podnelo predlog da se prema P.M. odredi pritvor u trajanju od 30 dana, jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, kao i da će uticati na svedoke.

Kako nezvanično saznajemo, sud je doneo meru zabrane prilaska i komunikacije sa nevenčanom suprugom koja je bila u kolima sa okrivljenim kako ne bi uticao na nju dok se ne ispita u svojstvu svedoka.

Pobegao, pa se sutradan sam prijavio

Podsetimo, do nesreće je došlo u subotu jedan sat posle ponoći, kada je na mladića Slobodana Lukića (34) naleteo P.M. (43), koji je vozio citroen C5 i u trenutku saobraćajke je bio van službene dužnosti.

Sa njim se u vozilu nalazila i njegova devojka.

Od siline udara, Slobodan je poleteo preko ograde mosta, probio limeni krov firme i poginuo na licu mesta. Kako se saznaje, čovek je probio limeni krov firme pa pao na beton. Nije mu bilo pomoći, na mestu je ostao mrtav.

Osumnjičeni P.M. se sutradan sam prijavio u policiju. Sumnja se da je u trenutku nesreće bio pod dejstvom alkohola i analize krvi će naknadno to utvrditi.

Kako priča otac nastradalog mladića, Slobodan je hteo da spreči devojku da skoči s mosta.

- Vozač je išao ogromnom brzinom, pa nije mogao da zakoči, niti da se moj sin skloni - rekao je otac kroz suze.

Kako je ispričao očevidac ove tragedije Jovica Gadžurić, svemu je prethodila svađa između Slobodana i njegove devojke. Odjednom, devojka je otrčala na most i preskočila ogradu, a Jovica i Slobodan su krenuli za njom.

- Preskočila je ogradu i htela je da skoči. Bacio sam se i uhvatio je za nogu. Utom sam video da i Slobodan trči ka nama. Gledao je u nju, nije obraćao pažnju na saobraćaj. Počeo je da pretrčava ka nama. Samo sam uspeo da kažem: "Pazi!", to je puklo strašno. Auto ga je podigao 30 metara uvis, preleteo je ogradu i pao dole - ispričao je Gadžurić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike