Misterija broja 1: Naterao Kneleta da klekne, pa mu pucao u potiljak

29.10.2020

19:15 >> 07:14

0

Telo princa beogradskog asfalta pronađeno je pre tačno 28 godina, 28. oktobra 1992, u sobi 331 hotela Hajat, licem okrenutim ka podu, a na ogledalu je bila is

Misterija broja 1: Naterao Kneleta da klekne, pa mu pucao u potiljak
Aleksandar Knežević Knele - Copyright Printscreen/YouTube

Aleksandar Knežević Knele (21) bio je jedan od najpoznatijih žestokih momaka beogradskog asfalta i, navodno, začetnik dizelaške mode devedestih godina, a ubijen je pre tačno 28 godina, pod i danas nerazjašnjenim okolnostima. Telo na podu beogradskog hotela i krvlju ispisana misteriozna poruka „broj 1“ na ogledalu sobe, nešto , su što je i posle svih ovih godina misterija.

Rođen je 27. aprila 1971. u Beogradu,  i već u svojoj 21. godini uspeo je da se upiše u legende beogradskog asfalta. Prvi je počeo da uvlači trenerku u farmerke i da nosi kajle oko vrata, što su mnogi širom prestonice kopirali. Svojim burnim temperamentom osvajao je srca devojaka, zbog čega je prozvan „princem beogradskog podzemlja“.

Bio je vatreni navijač Crvene zvezde, a posle upoznavanja sa Đorđetom Božovićem Giškom, 1991. se pridružuje Srpskoj gardi. Iste godine odlazi i na ratište, kada je buknuo sukob u Hrvatskoj.

Prema rečima svedoka tog vremena, mnogima je bio trn u oku, jer je bio učesnik demonstracija 9. marta 1991. A da mu je opozicija tog vremena bila bliža, govori podatak da je ubrzo posle demonstracija postao zvanični telohranitelj Vuka Draškovića.

Knežević i Drašković na demonstracijama 9. marta Foto: Printscreen Youtube

Jednom prilikom bio je ranjen, a i sam je učestvovao u mnogobrojnim pucnjavama u srpskoj prestonici.

Poslednjih godina njegovo ime se dovodilo u vezu s čuvenom „loto devojkom“ i voditeljkom Suzanom Mančić. Godinama su kružile priče da je Maničićevoj oteo automobil „porše“ samo zato što mu se dopadao i što ga je želeo. Međutim, posle 20 godina tu priču je demantovala je njegova devojka, a objavila je fejsbuk-stranica „Legende devedestih“.

– Nije tačno da je Knele oteo Suzani automobil! Bila sam sa njim kada ga je kupio od njenog muža, na Bubanj potoku – rekla je njegova tadašnja devojka.

Antonio Ahel/ATAImages/Printscreen/YouTube

Njegov burni život kratko je trajao. Još nije utvrđeno ko je naručilac Kneletovog ubistva i ko je izvršilac. Međutim, ono što je još veća misterija jesu način na koji je ubijen i poruka koja je ostavljena u njegovoj sobi.

Njegovo telo pronađeno je 28. oktobra 1992. u hotelu „Hajat“, u sobi 331. Ležao je na stomaku, licem okrenutim ka podu, a najverovatnije je ubijen s leđa. Sumnja se da su u vreme ubistva sa njim u sobi bile dve osobe. Jedna ispred njega, a druga iza leđa, koja je i pucala. Priča se da je napadač naterao Kneleta da klekne, a da mu je zatim ispalio hice u potiljak. U blizini tela, na ogledalu je pronađena ispisana poruka“ broj 1“, čije značenje mnogi tumače kao „prvi za odstrel“. Međutim, poruka i danas nije dešifrovana.

Knežević nađen mrtav u hotelskoj sobi Foto: Printscreen

Ukradeni džip Kneletu došao glave?

Prema nekim navodima, postoje policijski spisi u kojima je Radoslav Trlajić, zvani Bata Trlaja, navodno ispričao da je Knele bio u sukobu sa Mišom Cvetanovićem, kumom Radeta Ćaldovića Ćente, zbog džipa koji je oteo.

– Miša je došao kod Kneleta u hotel da se, navodno, sporazumeju oko kola. Kada su ušli u Kneletovu sobu, Miša ga je na prepad ubio s leđa, pucajući iz Ćentinog kolta – navodno je rekao Trlaja.
Cvetanović je, inače, zaista bio uhapšen zbog sumnje da je počinio ubistvo, ali je pušten iz pritvora. Posle toga je misteriozno nestao.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike