Jana nije jedino dete koje je nestalo?! Sa njom otišlo još troje, oglasili se iz Dečijeg sela u Sremskoj Kamenici!

02.06.2022 | 10:08

Deca su iz sela bežala i ranije, ali ono što zabrinjava je što bi se uvek vratili posle dan, najkasnije dva

Copyright Printscreen/Facebook/Bendzamin Spoljar

Jana Špoljar nije jedino dete nestalo iz Dečijeg sela u Sremskoj Kamenici. Kako se saznaje, ova devojčica nestala je u ponedeljak 30. maja zajedno sa još dve devojčice i jednim momkom, koji su takođe štićenici ovog sela i deca bez roditeljskog staranja.

To su Andrijana Mandić, Mejra Dikulić i Stefan Tadić. Sve tri devojčice imaju 13 godina i idu u sedmi razred osnovne škole. Stefan ima 18 godina i navodno je momak Mejre Dikulić.

- Jedino što se sigurno zna je da su deca zajedno. Oni su dobra deca, ne puše, ne piju, nisu nasilni. Devojčice su takođe i jako lepe. Andrijana je plavokosa i ima plave oči, Mejra je crnokosa, a Jana smeđa - priča izvor blizak deci, piše Telegraf.

Deca su, kaže, iz sela bežala i ranije, ali ono što zabrinjava je što bi se uvek vratili posle dan, najkasnije dva.

- Juče smo mislili da je u pitanju samo još jedno bezazleno bekstvo. Kada smo danas videli da ih i dalje nema, jako samo zabrinuti - kaže izvor.

Dečije selo u Sremskoj Kamenici, iz kojeg je nestala štićenica Jana Špoljar, oglasilo se i otkrilo za Telegraf šta se dogodilo u noći od kada tinejdžerke nema. 

- Maloletna J.Š. koja je na smeštaju nekoliko meseci u Ustanovi za decu i mlade Dečije selo "Dr Milorad Pavlović" iz Sremske Kamenice je samovoljno napustila ustanovu u noći 30.05. oko 21 sat. Dežurni vaspitači su stupili u kontakt sa njom telefonom a ceo slučaj je prijavljen policiji koja intenzivno traga za njom. Sa policijom svakodnevno razmenjujemo najnovije informacije do kojih dolazimo - kaže za Telegraf.rs Mirko Jankelić, direktor Dečijeg sela.

On napominje da je Dečije selo ustanova socijalne zaštite koja na svom zbrinjavanju ima decu bez roditeljskog staranja i otvorenog je tipa bez ograde, zida i kapije i rampe, što i jeste cilj da bi se deci omogućio manje restriktivan smeštaj po kućicama koje najviše odgovaraju porodičnom ambijentu.

- Poštovane su sve procedure i stručni postupci, a ceo slučaj prati i inspekcija socijalne zaštite - poručuje na kraju Jankelić.

Janin otac apelovao je da mu se svi koji nešto znaju jave na telefon 065/5446585, ali pošto nije i zakonski njen staratelj, ne sme da daje izjave.

 

Ukoliko neko vidi ovu decu, obavezno neka javi i najbližoj stanici policije.

Bonus video

var player = new Clappr.Player({source: "https://media-24sedam.ott.solutions/media-24sedam/video_content/64c3d6126c143cbbdfa2636a/2022/01/01/64c4e9aeb45738d81958ca38/hd/64c4e9aeb45738d81958ca38.mp4/playlist.m3u8",parentId:"#VMS_64c4e9aeb45738d81958ca38",poster:"https://video.24sedam.rs/storage/images/3061-1414-thumb-thumb-thumb.png",playback: {preload: 'metadata',controls: false,playInline: true,recycleVideo: Clappr.Browser.isMobile,crossOrigin: 'anonymous',externalTracks: []}});

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: Telegraf