Uhapšeni krijumčari migranata, čija su tela nađena u kontejneru u Paragvaju, pogledajte akciju policije (VIDEO)

29.10.2020

15:29 >> 18:59

0

Posmrtni ostaci sedam ilegalnih migranata nađeni u kontejneru u Paragvaju

Uhapšeni krijumčari migranata, čija su tela nađena u kontejneru u Paragvaju, pogledajte akciju policije (VIDEO)
Copyright Printscreen

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Sremskoj Mitrovici, a u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili su dve osobe zbog sumnje da su organizovali nedozvoljen prelaz državne granice za sedam ilegalnih migranata čiji su posmrtni ostaci pronađeni u kontejneru u Paragvaju.

Uhapšeni su državljanin Maroka H. M. (30) i državljanin Alžira S. K. (29) zbog sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Oni se terete da su u dogovoru sa drugim NN licima migrante smestili u kontejner za transport robe u voznim kompozicijama kako bi izbegli granične kontrole Republike Srbije sa Republikom Hrvatskom.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici.

Tela sedmorice muškaraca pronađeni su u poodmakloj fazi raspadanja u kontejneru koji je iz Srbije poslat u Paragvaj, a patolog je izjavila da se jedan od njih očigledno hranio ljudskim mesom!

Brat migranta pronađenog u Paragvaju: “Oni su žrtve podvale, rečeno im je da idu u Hrvatsku pa u Italiju”

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike