Opet vraćena optužnica za masakr u Jabukovcu: Maja pokušala da kupi alibi?

30.10.2020

09:11 >> 14:34

0

Tužilaštvu u Negotinu obratio se čovek koji tvrdi da su Maja Bađikić i njen otac tražili da im obezbedni alibi za dane kada je četvoročlana porodica pob

Opet vraćena optužnica za masakr u Jabukovcu: Maja pokušala da kupi alibi?
Copyright Maja Bađikić i Davor Pernić Foto: Facebook

Apelacioni sud vratio je Višem sudu u Negotinu rešenje kojim se konstatuje da se odbija optužnica protiv Maje Bađikić, iz sela Dupljane, koja se teretila da je sa Davorom Pernićem (35), iz Jabukovca, na salašu Velja Vratne u avgustu 2019. ubila Raju Kazimirovića (72), njegovu majku Dragicu (93), sestru Ljubinku Oprikić (76) i sestričinu Draganu Jozeljić (53), radi dopune. Kako saznaje 24 sedam, u međuvremenu se pojavio novi dokaz – čovek koji je u tužilaštvu tvrdio da su Bađikićeva i njen otac tražili da im obezbedi alibi!

Rešenje je Višem sudu u Negotinu vraćeno 16. oktobra, saznajemo u Višem javnom tužilaštvu u Negotinu.

– Apelacioni sud ukazuje na to da je potrebno provesti dokaz kojim će se utvrditi ko je ukazao na postojanje opušaka na mestu na kojem su nađeni – rečeno nam je iz tužilaštva.

Maja tvrdi da nije bila na imanju

– U toku istrage pronađeno je više desetina opušaka od cigareta i ni na jednom nije bilo mojih tragova.  Tvrdim da na imanju Kazimirovića nikada nisam bila i za to imam alibi, zbog čega je moj branilac i tražio da se protiv mene postupak obustavi – kazala je Maja Bađikić za “Novosti”.

Iz tužilaštva dodaju da jesu pronašli opuške u blizini salaša Kazimirovića, kao i da je na njih ukazao upravo optuženi Davor Pernić. Traži se i dodatno veštačenje jednog mobilnog telefona. Međutim, kako dodaju iz tužilaštva, Davorova dva telefona su veštačena i na njima nije pronađeno ništa vezano za ovaj događaj, osim razgovora na vlaškom jeziku, dok je Majin telefon zaključan.

Pročitajte još: Misterija crvene jakne: Ubica Aleksandra Šarca namerno skrenuo pažnju na sebe

U međuvremenu se pojavio i novi dokaz, saznajemo u tužilaštvu. Jedan čovek ispričao je da su Maja i njen otac od njega tražili da im obezbedi alibi od 7. do 9. avgusta prošle godine,  odnosno za dane u kojima se četvorostruko ubistvo dogodilo! Ovaj čovek kao dokaz za svoje navode nudi podatke iz svog mobilnog telefona.

Pročitajte još: Šef “kavčana” dobio nanogvicu, mora da se javlja policiji

Podsetimo, Davor Pernić uhapšen je oko dve nedelje nakon ubistva na salašu i priznao je zločin i otkrio da je na očevom imanju sakrio arsenal oružja. Međutim, ubrzo je promenio iskaz i kao saučesnicu naveo Bađikićevu. Optužnica protiv njih dvoje podignuta je u februaru – za zločin je osumnjičen Pernić, dok se Bađikić tereti za saučesništvo. Tužilaštvo je teretilo Bađikićevu da je ubila Draganu Jozeljić, a zajedno sa Pernićem i Raju Kazimirovića. Davoru se na teret stavljaju i ubistva Dragice Kazimirović i Ljubinke Oprikić. Međutim ona mesec dana kasnije biva vraćena na dopunu, kako bi utvrdila starost opušaka na kojima su nađeni DNK Maje Bađikić. Nova optužnica podignuta je u avgustu ove godine, a tužilaštvo je tražilo da se Bađikićevoj odredi pritvor, međutim, to je sud odbio.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike