Pokrenuta istraga protiv vođe „kavačkog klana“ i njegove žene

30.10.2020

11:19 >> 15:41

0

Istragu su pokrenuli ukrajinsko tužilaštvo i policija

Pokrenuta istraga protiv vođe „kavačkog klana“ i njegove žene
MUP - Copyright Tamara i Radoje Zvicer/MUP/Printscreen

Ukrajinsko tužilaštvo i policija pokrenuli su finansijsku istragu protiv Radoja i Tamare Zvicer zbog sumnje da nelegalno zarađeni novac pokušavaju da ubace u legalne finansijske tokove. Istraga je tajna, a tamošnja policija proverava njihovu firmu, piše podgorički “Dan”.

Zviceri su na teritoriji Ukrajine registrovali legalnu firmu zajedno sa G. Z. i M. Z. Reč je o kompaniji „Interfoodtechnology LLC“, registrovanoj u novembru 2018. godine u Poltavi, koja posluje u oblasti ugostiteljstva.

Pokušaj ubistva Zvicera u Kijevu Foto: Printscreen/Youtube/bestvideos

Zvicer, koji je u policijskim evidencijama označen kao vođa „kavačkog klana“, preživeo je 26. maja ove godine pokušaj surove likvidacije u Kijevu. Prema nezvaničnim saznanjima „Dana“, on je ranije predao zahtev za dobijanje ukrajinskog državljanstva, pri čemu je, navodno, priložio moldavski pasoš.

Navodeći svoja ranija nezvanična saznanja, “Dan” piše da, nakon izlaska iz bolnice, Zvicer živi na adresi gde je i ranije živeo. Na toj lokaciji čuvali su ga pripadnici ukrajinske policije.

Pročitajte još: Joca Amsterdam tajno sniman: Milo Đukanović naručio ubistvo vlasnika “Nacionala”!

– Rentira još dva stana, u cilju dodatnog obezbeđenja. U Ukrajini je boravio pod imenom Piter Raduj Znice – kazao je ranije izvor „Dana“.

Ukoliko Crna Gora ne bude potraživala Zvicera, a on bude posedovao pasoš i neke druge zemlje osim Crne Gore, može biti deportovan i u tu zemlju.

Tamara Zvicer preživela napad
Supruga Radoja Zvicera je 2016. godine u Kotoru preživela oružani napad. Pucnjava se dogodila u kotorskom naselju Dobrota, u blizini sedišta „Red taksija”. Policiji su događaj prijavili građani, navodeći da je došlo do pucnjave, ali da nisu videli da li je neko pogođen. Sa Zvicerovom suprugom tada je, navodno, bilo i njihovo maloletno dete. Za taj napad ona je optužila Jovana Vukotića, koji slovi za vođu rivalskog „škaljarskog klana“, i njegovog sada pokojnog oca Veselina Vukotića.

Tamara Zvicer Printscreen/detective -info.com.ua

Radoje Zvicer teško je ranjen u maju ove godine u sačekuši u kijevskom kvartu u kojem je živeo. Zbog napada na njega uhapšeni su Stefan Đukić, prvoosumnjičeni za ubistvo Baranina Jovana Klisića, Podgoričanin Emil Tuzović i srpski državljani Petar Jovanović i Milan Branković. U sklopu istrage o ovom slučaju, priveden je i službenik ukrajinske policije Rostislav Černobrivi.

Ukrajinski portal Detektiv info nakon toga je objavio da je Tamara Zvicer pucala na napadače koji su teško ranili njenog supruga.

– Njeni postupci sprečili su ubice da obave posao do kraja. Ona ih je primorala da pobegnu. Ukrajinski policajci nisu uspeli pronaći kućište pištolja ili patrone iz oružja koje je supruga Radoja Zvicera koristila tokom obračuna sa napadačima. Ona je verovatno bacila „cev“ – kazao je izvor portala Detektiv info.

Taj portal je objavio i da je Tamara Zvicer na teritoriji Ukrajine razvila legalni biznis i da je zajedno sa G. Z. i M. Z. vlasnik kompanije „Interfoodtechnology LLC“.

Pročitajte još: Brat migranta pronađenog u Paragvaju: “Oni su žrtve podvale, rečeno im je da idu u Hrvatsku pa u Italiju”

– Sektor kriminalističke policije – NCB Interpol Podgorica je 27. maja zvanično obavešten da je u Kijevu 26. maja došlo do upotrebe vatrenog oružja kojom prilikom je povređen crnogorski državljanin R. Z. Crnogorska policija je zvanično obaveštena i da su, zbog sumnje da su izvršili krivično delo ubistvo u pokušaju, u Ukrajini lišeni slobode crnogorski državljani E. T. (30) i S. Đ. (30). Oni su u prethodnom periodu bili predmet istrage crnogorske policije. Za S. Đ. je bila raspisana međunarodna poternica od strane NCB Interpol Podgorica zbog upotrebe vatrenog oružja u Baru krajem 2019. godine, kojom prilikom je lišen života J. K., dok je V. G. teško ranjen – saopšteno je iz Uprave policije nakon pokušaja likvidacije Zvicera.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Dan.co.me

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike