Čudna igra sudbine: Na misu mladog Periša došla žena koja je na isti dan pre 30 godina u Dunavu izgubila brata!

20.05.2022

15:04

0

Čudna igra sudbine: Na misu mladog Periša došla žena koja je na isti dan pre 30 godina u Dunavu izgubila brata!
katolička crkva (2) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

 

Veliki broj Beograđana, ali i onih koji su u srpsku prestonicu došli kako bi prisustvovali misi tragično preminulom Mateju Periši, koji se utopio u Beogradu gde je sa svojim prijateljima došao da proslavi Novu godinu, a čije telo je nakon pet meseci pronađeno na Adi Huji, delio je tugu sa Nenadom Perišem, ocem mladog Splićanina.

Prisutni su izjavili svoje saučešće ocu koji je izgubio sina, a onda su se zajedno sa njim svi zajedno pomolili za Mateja Periša.

Jedna starija gospođa, koja se u masi izdvojila svojim pričom, rekla je da je na sličan način pre tri decenije izgubila rođenog brata.

- Srce mi je reklo da dođem. Na isti dan 31.12. pre 30 godina moj brat je nestao u Dunavu prevrnuo se čamac na kojem je bilo njih petoro i isplivao je kod Smedereva pet meseci kasnije 18. maja. Isti datumi kao kod Mateja. Ja živim u blizini i jednostavno sam morala da dođem. Znam šta to znači. Imaće roditelji šta da sahrane, gde da odu da se isplaču, sveću zapale. To su strašne stvari. Četvorica drugova mog brata nikada nisu isplivali -  ispričala je krajnje neobično priču Beograđanka, koja nije želela da njeno ime bude objavljeno u medijima.

24sedam/Dijana Antonijević
 

Nenad Periš se nakon mise zahvalio svim Beograđanima koji su istoj prisustvovali, a potom dodao da je ova neobična smrt prektrenica u životu njega, ali i svih ostalih.

- Hvala svakome ponaosob, koji su u ovako teškim situacijama sve vreme bili uz mene. Hvala svima koji su se molili za Mateja otvorenog srca- Došli smo do kraja, danas odlazim sa svojim sinom kući. Počinjem novu straniocu života koja će biti prožeta sećanjima iz Beograda. Mislim da ću posle ovoga biti bolji čovek, mislim da ćemo svi nakon ovoga biti bolji ljudi. Matejev odlazak Bogu ima dublje značenje, a šta to znači ja sada ne znam - rekao je Nenad Periš.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike